Как да разберем сменяни ли са калниците на колата?

0

Повечето автомобили втора употреба са претърпели леки или пък по-тежки удари.

Когато обаче са подменяни цели детайли, то трябва да имате едно на ум, че колата може и да е претърпяла по-сериозна катастрофа, а негативните последици от нея да не са отстранени, а просто прикрити.

Ако ремонтната работа е свършена непрофесионално, най-често може да откриете смяната на калник по прясно боядисаните детайли. Луфтовете между детайлите също са показателни, но има случаи, когато всичко това е направено добре и не си личи.

Сега обаче ще ви разкажем за един друг елементарен метод, по който можете да разберете дали предните калници на автомобила са сменяни. Ние го наричаме "Тест на главите на болтовете", а най-общо казано представлява по-детайлно вглеждане под капака на колата.

Ако предните калници на автомобила са заменени или са демонтирани за боядисване, това може да бъде установено с просто отваряне на капака. Болтовете, които държат калниците към купето, са фабрично боядисани и най-малката намеса със съответен инструмент веднага ще остави следа по главите им.

Дали ще видите нараняване на главата на болта или самият болт ще е захванал калника на различно място, това са все знаци, че калникът е бил свалян или най-малкото, че е бил преместван с милиметри в някоя посока. Просто отворете капака и огледайте всички болтове.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари