Как да разбера дали някой е теглил кредит на мое име?

1
Хубаво е да направите справка
Хубаво е да направите справка

Притеснението дали някой е взел кредит на мое име е въпрос, който вълнува почти всеки!

Ако имаме такива реални притеснения е хубаво да направите справка.

Как да разбера дали имам кредит на мое име?

Човек се притеснява от факта, че личните му данни може да са изтекли в мрежата и някой да злоупотреби с тях. За да успокоят съмненията си имат право да получат достъп до кредитната си история, за да разберат текущите си финансови проблеми, но също и как да избегнат нови.

Централният Кредитен Регистър е информационна система за данни, която може да ви посочи къде имате заем. За целта, трябва да подадете заявление по образец. Имате право да го направите веднъж годишно като безплатна справка. Ако се нуждаете от допълнителна справка, трябва да платите такса, определена от БНБ, обясняват от Actualno.

Списъкът на неизпълнените ангажименти, които могат да достигнат до ЦКР, включва:

• наем за апартамент,

• сметки за комунални услуги (за електричество, газ, вода и др.),

• задължения за абонамент (интернет, телефон, телевизия),

• застрахователни разходи.

• осигуровки, дължими към държавата.

Добре е да се знае, че не всеки финансов пасив води до появата на създаване на лоша кредитна история в базата данни на Регистъра.

Какво се установява при проверката?

1. Проверка на финансовото ви състояние. От това зависи дали може да получите нов кредит. Кредитната ви история в ЦКР може да бъде пречка, да получите така желания заем. Ето защо, ако ще теглите кредит е добре да имате предварително създадена стратегия, която да действа във ваша полза.

2. Вашата кредитна история трябва да бъде безупречна. Ако при предишни заеми по някаква причина сте неглижирали изплащането или сте имали просрочени задължения, преди да направите нови, нуждаете се от стабилен план за изплащането на бъдещия заем.

Ако не искате другите да знаят, че преминавате през трудна финансова ситуация, можете да бъдете спокойни. Кредитните консултанти са възможно най-сериозните и дискретни по отношение на желанията на своите клиенти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари