Дафиновите листа са идеални за почистване на тоалетната

14
Дафиновите листа съдържат етерични масла
Дафиновите листа съдържат етерични масла

Дафиновите листа съдържат етерични масла

Дафиновите листа са ефективни за почистване на тоалетната, защото съдържат етерични масла, които имат антибактериални, дезодориращи и избелващи свойства.

Антимикробните свойства на дафиновите листа помагат за убиване на бактериите и другите микроорганизми, които могат да причинят неприятни миризми в тоалетната.

Дезодориращите свойства на дафиновите листа помагат за абсорбиране на миризмите и за оставяне на свеж аромат в тоалетната.

Избелващите свойства на дафиновите листа помагат за премахване на варовика и други замърсители, които могат да направят тоалетната да изглежда мръсна и пожълтяла.

За да почистите тоалетната с дафинови листа, просто добавете 5-6 листа към 1 литър вряща вода и оставете да ври на тих огън за 15 минути. Изсипете запарката в тоалетната и оставете да престои за 3-4 часа или цяла нощ. След това изплакнете тоалетната с вода и се насладете на чистотата и свежестта.

Ето и някои други начини за използване на дафинови листа в домакинството:

  • За почистване и освежаване на вашата мивка, вана или душ. Добавете няколко листа към водата за измиване и избършете повърхностите с гъба или кърпа.
  • За да се отървете от мравки, хлебарки или молци. Поставете дафинови листа в местата, където се появяват тези насекоми, или ги поставете в шкафове, чекмеджета или контейнери за храна.
  • За ароматизиране на въздуха в къщата. Направете ароматен букет с дафинови листа и други сушени билки като розмарин, мента или лавандула и го поставете във ваза. Или направете запарка от дафинов лист и други подправки, като канела, карамфил или анасон, и я поръсете из стаята.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари