Как да източим бензин от кола с обикновена бутилка без да се нагълтаме?

4
Поглъщането на бензин се случва с 9 от 10 новаци в тази дейност
Поглъщането на бензин се случва с 9 от 10 новаци в тази дейност

Всеки шофьор трябва да може да източва бензин през маркуч, в случай че се наложи да зарежда някъде по пътя от чужда кола, далеч от населено място.

Проблемът е, че са необходими известни умения, пише lifebg.net. В противен случай човек има всички шансове да погълне бензин. В това няма нищо приятно и полезно, защото всеки нефтен продукт се явява по принцип отрова.

Никак не е добре да поглъщате бензин. За съжаление, това неизбежно се случва с 9 от 10 новаци в тази дейност по източване на автомобилното гориво от резервоара с помощта на маркуч и се превръща в изключително неприятно лично преживяване.

За щастие можете да направите и да оставите в багажника си доста просто, но в същото време много ефективно устройство, което предпазва шофьора от заплахата от навлизане на бензин или дизелово гориво в устната кухина.

За да създадете устройство, ще ви трябва 1,5-литрова бутилка, обикновен маркуч (за предпочитане прозрачен) и термо лепило.

В дъното на пластмасовата бутилка трябва да направите такава дупка, че маркучът да може да мине през нея. След това самият маркуч трябва да бъде нарязан на две равни половини и фиксиран върху бутилката с помощта на термо лепилото.

Съответно, едната половина е прикрепена към отвора, направен в долната част, а втората е върху гърлото. И устройството е готово!

Използването на инструмента е просто: прищипваме единия маркуч с пръст, а другия спускаме в горивото. Дръжте бутилката с ръка и я стиснете малко – това ще ви позволи да изпомпвате гориво в маркуча с помощта на спад на налягането. Пуснете пръста от първия маркуч – и бензинът потича сам.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари