"Кафе на крак" пред полицията

1
Униформените ще пият „кафе на крак“ пред сградата на полицията в Шумен
Униформените ще пият „кафе на крак“ пред сградата на полицията в Шумен Снимка: БГНЕС / Архив

Униформените ще пият „кафе на крак“ пред сградата на полицията в Шумен

Полицаи, пожарникари и служители в затворите отново излизат на символичен протест утре - 3 юни, с искане за по-високи заплати. Последното недоволство беше през зимата, когато символично униформените пушиха цигари. Този път ще пият „кафе на крак.“

До поредното недоволство се стигна, след като в последните 3 месеца са били провеждани официални срещи в различен формат, без от синдикатите да получат задоволителен отговор от представители на управляващата четворна коалиция. Това каза за Радио Шумен председателят на синдикалната организация на Областната дирекция на МВР в Шумен Стефан Гочев.

"До момента няма никакъв насрещен отговор за това, че нашите искания ще бъдат удовлетворени. Ние продължаваме да настояваме за тези 25% увеличение на заплатите. Също така нашите протести са свързани с реформите, които предстои да се правят в МВР - предвиждат се съкращения, освобождаване на пенсионирани служители, а "Пожарна безопасност и защита на населението" ще бъде изведена от системата на МВР", посочи той.

Униформените ще пият „кафе на крак“ пред сградата на полицията в Шумен в обедната си почивка между 12 и 13 часа.

Междувременно стана ясно, че за 12 юни е обявен национален митинг протест в центъра на София, на който са поканени не само полицаите и надзирателите, но и всички български граждани, за които не е безразлично състоянието на сектор “Сигурност".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Еб@л съм ви!
    Като не ви изнася – напуснете, бе! И без това файда от вас НИКАКВА! Просто паразитирате на гърба на обществото!
  • 3
    1
    аз
    Ушевите пак за пари плачат! А работа кога?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари