Кабинетът удължи хуманитарната помощ на украинските бежанци до края на годината

0
Срокът на програмата за подпомагане изтичаше на 30 септември
Срокът на програмата за подпомагане изтичаше на 30 септември Снимка: БГНЕС / архив

Срокът на програмата за подпомагане изтичаше на 30 септември

С Решение № 317 от 2022 г. Министерският съвет приема Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България. Срокът на Програмата е удължаван няколко пъти, като съгласно Решение № 454 на Министерския съвет от 27.06.2023 г. той изтича на 30 септември 2023 г.

Със Заповед № Р-166 от 04.09.2023 г. на министър-председателя на Република България е създадена работна група за разработване на Програма за хуманитарно подпомагане и интеграция на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България. Проектът на нова Програма е на финален етап на разработване, като предстои да бъдат проведени процедури за неговото съгласуване и одобряване от Министерския съвет, което изисква съответен период от време. С новата Програма ще се очертаят мерките по приоритетни области, които да осигурят възможност за живот и реализация на лицата с предоставена временна закрила в Република България, с произтичащите от това права и задължения, съобщиха от Министерски съвет.

Поради това с приетото Решение, срокът на Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България, приета с Решение № 317 на Министерския съвет от 2022 г., изменена и допълнена с Решения № 535, 665,856,909,963, 1038 на Министерския съвет от 2022 г. и Решения № 141,212,323 и 454 на Министерския съвет от 2023 г. се удължава до 31 декември 2023 г. при действащите в момента условия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    фена на Путин
    Ах морето, ах морето, в мен оставаа аааа аааа ... Ще има пиянски плажувания до късна есен. Евтина водка на корем и пълен пансион с климатика до дупка на гърба на Българския малоумник данъкоплатеца.
  • 5
    1
    Fuck off usrain
    Името е достатъчно!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари