Кабинетът отпусна средства за първата вноска за новите изтребители F-16

0
В началото на декември компанията производител „Локхийд Мартин“ съобщи, че е започнало сглобяването на първия български изтребител F-16
В началото на декември компанията производител „Локхийд Мартин“ съобщи, че е започнало сглобяването на първия български изтребител F-16 Снимка: Локхийд Мартин

В началото на декември компанията производител „Локхийд Мартин“ съобщи, че е започнало сглобяването на първия български изтребител F-16

Служебният кабинет прие постановление, с което се одобряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2022 година в размер на 31 110 457 лева, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет, предава БТА.

Средствата са необходими за заплащане на първата вноска по международните договори BU-D-SAD и BU-Р-LBC за придобиване на осем нови самолета F-16С / D Block 70, боеприпаси, средства за обучение, средства за поддръжка, резервни части, първоначална поддръжка и обучение за Българските военновъздушни сили, както и за придобиване на многофункционална система за разпределение на информация - съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) и свързана с нея поддръжка и оборудване.

На 25 ноември парламентът ратифицира международните договори.

В началото на декември компанията производител „Локхийд Мартин“ направи изявления до медиите, в което съобщи, че е започнало сглобяването на първия български изтребител F-16. „България ще получи доказано най-съвременна система, която ще осигури десетилетия на съвместимост с НАТО“, заявяват от компанията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Бай Чеп
    Плащаме като попове! Нали сме най-богати в ЕС! На това народа му вика, имал си бол пари - дал си! Старите ги платихме одма, сега почваме "новите"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари