Johnson & Johnson: Еднодозовата ни ваксина осигурява защита срещу COVID-19 до шест месеца

0
Компания "Джонсън и Джонсън" съобщи, че еднодозовата ѝ ваксина осигурява защита срещу ковид до шест месеца
Компания "Джонсън и Джонсън" съобщи, че еднодозовата ѝ ваксина осигурява защита срещу ковид до шест месеца

Компания "Джонсън и Джонсън" съобщи, че еднодозовата ѝ ваксина осигурява защита срещу ковид до шест месеца

Американската фармацевтична компания "Джонсън и Джонсън" съобщи вчера, че според изследване, осъществено при рутинна клинична практика, еднодозовата ѝ ваксина срещу КОВИД-19 предпазва от ново заразяване и хоспитализация в рамките на шест месеца, предаде Ройтерс.

Изследването, финансирано от компанията, разработила ваксината, е извършено между 1 януари и 7 септември 2021 г., преди появата на варианта Омикрон. Предстои то да бъде проверено от други специалисти, работещи в същата област.

Фирма "Джонсън и Джонсън" каза, че защитата от заразяване при нейната еднодозова ваксина започва да отслабва едва от четвъртия месец след поставянето й, докато при двудозовите препарати на конкурентите ѝ "Пфайзер"/ "Бионтех" и "Модерна" това става от втория месец след поставянето.

И при трите ваксини не се наблюдава отслабване на защитата от постъпване в интензивно отделение, отбелязва компанията. Тя уточнява, че изследването е направено чрез събиране на подадена информация и лабораторни данни, обхващащи 168 милиона души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари