Иззеха фалшиви монети, боеприпаси и оръжия при спецакция в Русенско

0

Внушително количество фалшиви монети, заготовки за изливане на монети, боеприпаси и оръжия иззеха при спецакция служители на МВР в Русенско.

В края на миналата седмица бе проведена специализирана полицейска операция под надзора на Окръжна прокуратура град Русе. В действията участваха служители на ОДМВР – Русе: от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и от Специализираното тактическо звено, съвместно с техни колеги от ТС БОП-Русе, Разград. Операцията бе реализирана на територията на с. Червен, където са извършени поредица от полицейски и процесуално-следствени действия. В хода им, на адрес на 30-годишен мъж в селото, са открити общо 957 броя готови неистински монети с номинали - от 1 лев, 2 евро и 5 швейцарски франка, както и 16 броя заготовки за изливане на монети. При предприетите допълнителни огледи на същия адрес и на още един в с. Червен, са намерени и иззети голямо количество боеприпаси, както и огнестрелни оръжия.

30-годишният мъж е задържан от служителите на МВР, привлечен е в качеството му на обвиняем и с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа.

Под ръководството и надзора на прокуратурата работата по документирането на цялостната престъпна дейност продължава, както и издирването на други лица, съпричастни към извършените престъпления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари