Извънредно положение в Хамбург

1
Жена загина заради силна буря, хората са предупредени да не излизат навън
Жена загина заради силна буря, хората са предупредени да не излизат навън Видео: Hamburger Morgenpost

Пожарната служба на Хамбург предупреди жителите на града да не излизат от домовете си заради силна буря, засегнала северната част на Германия, предаде ДПА, цитиран от БТА.

"Предупреждение за Хамбург: Не излизайте навън в момента, останете на защитени места", заяви пожарната служба в Туитър. Властите казаха, че жена е загинала в Хамбург, след като върху колата й е паднало дърво, повалено от силния вятър. Пожарната служба в града е реагирала на над 800 обаждания, съобщи Франс прес.

Над 10 човека са били ранени в резултат на бурята Ксавие, която е изкоренила дървета и е повалила покриви на сгради в три германски провинции. Заради бурята беше решено да бъдат затворени два зоопарка в Берлин, а германската железопътна компания "Дойче бан" реши да спре движението на влаковете в пет провинции в Северна Германия - Долна Саксония, Шлезвиг-Холщайн, Бремен, Хамбург и Берлин.

Пожарната служба в Берлин обяви извънредно положение и каза, че е получила 50 спешни обаждания за час. Отменени бяха някои международни полети от летищата в Бремен и Хановер, а в град Вилхелмсхафен бурята събори 1000-тонен кран.

Германската метеорологична служба каза, че бурята може да достигне силата на ураган с ветрове със скорост между 105 и 115 км/ч.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари