Изсякоха безбожно вековна букова гора в Странджа

0
"Продължаваме промяната" върви в коловоза на прогнилите от корупция мафиотизирани правителства
"Продължаваме промяната" върви в коловоза на прогнилите от корупция мафиотизирани правителства Снимка: Дико Патронов

"Продължаваме промяната" върви в коловоза на прогнилите от корупция мафиотизирани правителства

"Кой е „Агент Гора“ и защо за властта е толкова важен контролът над едно от най-големите ни природни богатства – българските гори? Фалшивата борба на Борисов с ДПС е емблемата на това задкулисно управление. Кой е „Агент Гора“ и защо за властта е толкова важен контролът над едно от най-големите ни природни богатства – българските гори? По време на избори държавните горски предприятия се ползват за „бране“ на гласове, а през останалото време за сеч от „дървената мафия“." Цитатът е от сайта на "Да, България", но от 2020 година. Сега, когато са част от управляващата коалиция, оглавявана в министерски съвет от инженеринга "Продължаваме промяната", "Агент Гора" явно вече не е сред прерогативите им.

Изсякоха безбожно Кременската кория в Странджа, съобщава с тревога бургаският сайт meduzata.com. Новината предизвика коментар във Фейсбук и на Биволъ, който от години разследва и разкрива мафиотските схеми за заличаване на българската природа.

Ето какво пише Биволъ по казуса:

"Изсечена е безбожно една от най-прекрасните гори в "Природен парк" Странджа, Кременската кория - вековна букова гора, по един от емблематичните пешеходни маршрути: "Пътят на звездите". Вече - "Пътят на погрома".

Това е поредното тежко престъпление срещу Странджа, срещу Българските гори, срещу Природата на България! Гола сеч, зловещ пейзаж, вторично маркирани пънове, едни и същи мафиотски фирми - секачи.... И нямат край престъпленията /маскирани в законна форма или не/ Красота безкрай!

Обещанията на новото правителство на #KirilPetkov че ще извади Агенцията по горите като самостоятелна институция, не само че не се оправдаха, а се случва точно обратното. За шеф на ЮИ Държавно предприятие по горите бе назначен най-ретроградният верен кадър на десетилетния унищожител на вековните гори "Агент Гора" на ДС - обект на множество разследвания за корупция в Биволъ. Какво да очакваме от старите кадри, които напоследък масово и ударно се назначават на ключови държавни постове!? Скоро ще изготвим един пространен списък за онагледяване на #Промяната!

Тези тенденции ясно доказват, че #ПродължавамеПромяната твърдо е стъпила и върви в мръсния коловоз на предните прогнили от корупция мафиотизирани правителства. Жалко е, че трябва да го видим и кажем. Резултатите и /НЕрезултатите/ са налице! По делата им ще ги познаете! "Красивите думи не са истински, а истинските думи не са красиви.", е казал древният мъдрец.

Призоваваме Alex Dountchev да си каже мнението и да вземе позиция за тези много лоши симптоми, защото му имаме доверие и водим заедно битката за Българските гори и българската природа от години! И точно сега, когато уж, би трябвало да можем да запазим поне останалото, отново се изправяме пред старите най-зловещи рецидиви! Алармираме и Тома Белев / Toma Belev Borislav Sandov @Atanas Rusev и всички съратници в тази тежка десетилетна борба за Природата на България! Защото това е в същността на цялата ни справедлива кауза за Демокрация и Законност!

Кременската кория вече ще е само в сънищата ни и старите снимки. Както и много скъпи нам хайдушки български гори! Дано успеем да извоюваме за потомците си щастието да могат да пеят един ден с чисти сърца "Хубава си моя горо!"

А иначе неизменно Продължаваме по трудния си път, независимо от всяка поредна "промяна"!!!!"

Вижте и снимки на изсечената Кременска кория:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари