Израелският премиер към САЩ: Това е и ваша война

2
Това е битка на цивилизацията срещу варварството, допълни Бенямин Нетаняху
Това е битка на цивилизацията срещу варварството, допълни Бенямин Нетаняху Видео: NOVA

Това е битка на цивилизацията срещу варварството, допълни Бенямин Нетаняху

Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова хората в САЩ да възприемат войната срещу ислямистката организация "Хамас" като тяхна война, предаде ДПА.

"Това не е само нашата война, това е и вашата война", заяви Нетаняху в интервю, излъчено снощи в САЩ. "Това е битка на цивилизацията срещу варварството", каза той пред Си Ен Ен. Ако Израел не спечели войната, напастта ще се разпространи извън Близкия изток и след това ще зарази Европа и САЩ. "Вие ще сте следващите", добави израелският премиер, цитиран от БТА.

Нетаняху отново отхвърли засилващите се международни критики заради големия брой цивилни, убити в Газа по време на войната. "Израел се сражава в съответствие с международното право", заяви той. "Израелската армия върши образцова работа, като се опитва да сведе до минимум цивилните жертви", добави Нетаняху.

Всеки загубен цивилен живот е трагедия, каза той, но обвини "Хамас", че не позволява на хората да напускат зоната на войната, "понякога под дулото на оръжие".

"Хамас" стреля по безопасната зона и по безопасния коридор, който създадохме... за да попречат на палестинците да напуснат опасната зона. Групировката разполага ракети в училищата, болниците, има тунели под детски легла", каза Нетаняху.

Международната общност не трябва да оказва морална подкрепа на злото, заяви още израелският премиер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Адолф Хитлер до 1
    Ма верно ли беее
  • 2
    2
    88 до 1
    Въпрос на гледна точка!
  • -3
    1
    Moni levi
    Арабите са варвари,мрьсни и дрипави, мюсюлмани,а евреите са доста по умни и цивилизовани,не прощават,,,
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари