Израелски танк стреля по египетски пост

2
Израелската армия съобщи, че стрелбата е била случайна, и съжалява за инцидента
Израелската армия съобщи, че стрелбата е била случайна, и съжалява за инцидента Снимка: БТА / АП

Израелската армия съобщи, че стрелбата е била случайна, и съжалява за инцидента

Израелската армия съобщи, че един от нейните танкове случайно е стрелял по египетски пост близо до границата с ивицата Газа, в село Керем Шалом.

Керем Шалом се намира на кръстопътя на границите на Египет, Ивицата Газа и Израел. Местоположението обикновено се използва като точка за прехвърляне на стоки и остава затворено в този момент.

Израелските военни сили изразиха "съжаление" за инцидента и казаха, че подробностите се разследват, информира News.bg.

Малко по-рано Ройтерс съобщи, че експлозия и линейки са били чути близо до ГКПП Рафах между Египет и ивицата Газа в неделя следобед, малко след като втори конвой с хуманитарна помощ е влязъл на ГКПП от египетска страна, казаха очевидци.

Причината и точното местоположение на взрива не са ясни веднага.

Откакто започна конфликтът на 7 октомври между Хамас и Израел, бомбардировките откъм Газа са повредили пътища и сгради, които се нуждаят от ремонт, преди първият конвой с хуманитарни камиони да премине през Рафах в Газа в събота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари