Израел призова гражданите си да напуснат Турция

1
Израелци започнаха се стичат към летище "Истанбул", за да бъдат евакуирани
Израелци започнаха се стичат към летище "Истанбул", за да бъдат евакуирани

Израелци започнаха се стичат към летище "Истанбул", за да бъдат евакуирани

Израел започна евакуация на свои граждани от Турция, след като израелските власти отправиха призив към израелците да напуснат тази страна "възможно най-бързо", съобщиха турски медии.

Израелци започнаха да се стичат към летище "Истанбул", за да бъдат евакуирани, на фона на антиизраелски протести в цяла Турция след нападението по болница в Газа, за което "Хамас" обвини Израел.

Първият самолет - Ембраер Е195, изпратен от Тел Авив за евакуацията на израелците, кацна в Истанбул вчера и отпътува с първите пътници в 19:55 ч.

По-късно вечерта бе извършен втори полет за евакуация на израелски граждани, желаещи да напуснат Турция. Самолетът Боинг 737-9, натоварен с израелци, сред които семейства с деца, отлетя от летище "Истанбул" в 1.38 ч. днес.

За двата полета от Истанбул до Тел Авив бяха ангажирани самолети на израелските авиокомпании Аркия (Arkia) и Ел Ал (El Al), посочва турската агенция ДХА.

Евакуацията на граждани от Турция ще продължи, съобщи Израелското бюро за национална сигурност. Бюрото посъветва гражданите да спазват мерките за безопасност и доколкото е възможно да се движат на групи.

Израел призова гражданите си да напуснат Турция "възможно най-бързо", за да гарантират сигурността си в контекста на нарастваща терористична заплаха срещу израелските граждани в чужбина.

Антиизраелските настроения в Турция се задълбочиха през последните дни, особено след нападението срещу болница в Газа. Хиляди хора излязоха на протести в цялата страна, за да осъдят атаката, при която загинаха стотици хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари