Израел нанесе удари по стотици цели в ивицата Газа

1
По данни на израелските военни са били поразени над 450 цели
По данни на израелските военни са били поразени над 450 цели Снимка: АП / БТА

По данни на израелските военни са били поразени над 450 цели

Израелските военновъздушни сили продължиха контраатаките си в ивицата Газа след мащабното нападение на ислямистката групировка "Хамас" през уикенда, предаде ДПА.

Десетки изтребители са атакували повече от 200 цели в района на Ал Фуркан, съобщиха Израелските сили за отбрана рано тази сутрин. За трети път в рамките на 24 часа в ивицата Газа бяха извършени мащабни нападения. По данни на израелските военни са били поразени общо над 450 цели.

Военните заявиха, че квартал Ал Фуркан в северната част на ивицата Газа се използва от "Хамас" като терористичен център. Израел заяви, че районът е бил база за множество терористични атаки, които са били извършени срещу Израел.

Броят на загиналите в Израел по време на мащабните атаки на "Хамас", започнали в събота, вече нарасна до най-малко 1200 души, съобщи израелската телевизия "Кан" тази сутрин. Най-малко 3000 души са били ранени. Самите израелски въоръжени сили определят броя на загиналите от израелска страна на повече от 1000 души.

По данни на министерството на здравеопазването на Газа до вчера вечерта най-малко 900 души са загинали в ивицата Газа в резултат на контраатаките на израелските ВВС, а 4500 други са били ранени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    А загиналите мирни жители
    Кой ги брои?" Историята я пишат победителите"- важи и днес
  • -3
    2
    Ванка с танка
    Не вярваме,за истината гледаме Раша тв,Добре ,че си ти да ни отвориш очите .
  • 2
    1
    123
    Всички да вярват на 100% на Израел кое е младеж и кое терорист. Кой квартал е на мирни жители и кой е терористичен. Практически те са в ролята на господ, което излиза само от тяхната уста е самата истина, всяко друго мнение е лъжа и пропаганда.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари