Изправят пред съда бияча на Митко от Капана

0
Ресторантьорът Ивайло Дадански в момента е на свобода срещу 5 бона гаранция
Ресторантьорът Ивайло Дадански в момента е на свобода срещу 5 бона гаранция Снимка: Франк Воща

Ресторантьорът Ивайло Дадански, който посегна на един от талисманите на Пловдив - Митко с чорапите, ще бъде изправен пред съда.

От прокуратурата съобщиха, че вече е внесен обвинителен акт срещу него и предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото. Към момента Дадански е пуснат от ареста срещу 5 бона гаранция, припомня "Марица".

Грозните сцени се разиграха на 27 май миналата година. Митко вървял сам по ул. „Христо Дюкмеджиев“ в квартал „Капана“ и продавал чорапите си. Част от тях носил в чанта, а няколко пакета в ръцете си. На същата улица пред едно от кафенетата се намирал Дадански. Когато видял Митко, той му препречил пътя. Попитал го защо не му е върнал чадър, който му бил дал преди време. Митко се уплашил и отвърнал, че го бил забравил в заведение, след което отишъл да го търси, но не го открил.

Тогава ресторантьорът се ядосал. Поискал от Митко Чорапа. да му плати 200 лева за изгубения чадър. Продавачът отговорил, че няма възможност да даде толкова пари. Това още повече разгневило Дадански. Той започнал да крещи и рязко издърпал пакетите с чорапи от ръцете на Митко. Ритнал ги с крак във въздуха, разпилявайки стоката по улицата. Наоколо имало много хора, но въпреки това Дадански продължил с невъздържаните си и арогантни действия. Той отново изритал пакетите, които попаднали под маси на съседни заведения.

За да демонстрира превъзходство, ресторантьорът нанесъл и силен удар с предната част на главата си в лицето на Митко. Пострадалият направил няколко крачки назад. Дадански отново се насочил към продавача на чорапи с цел да продължи физическата саморазправа, но бил възпрян от двама мъже, които се намирали наблизо.

Митко почувствал силна болка в областта на носа и в резултат на удара е получил лека телесна повреда. Веднага след това Дадански напуснал мястото на инцидента. Действията му били възприети от множество граждани, които станали очевидци на случилото се. Действията срещу Митко станаха причина за протести, при които пловдивчани мятаха чорапи по заведението на Дадански. Самият той пък се укри и се наложи два дни полицията да го издирва.

"Съжалявам за постъпката си, че му разпилях чорапите в момент на афект. Посегнах към главата му и не съм го ударил. Не знам по какъв друг начин да определя задържането ми и искането за постоянно такива, освен като прекомерно. Няма да се почувствам престъпник, защото никога не съм бил такъв", посочи ресторантьорът пред магистратите при гледането на мярката му за неотклонение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари