Изправят осем души на съд за смъртта на Марадона

0
Легендата агонизирал в продължение на 12 часа без адекватна помощ
Легендата агонизирал в продължение на 12 часа без адекватна помощ Снимка: bTV / Архив

Легендата агонизирал в продължение на 12 часа без адекватна помощ

Осем медицински лица отиват на съд за смъртта на Диего Марадона през 2020 г. Датата за началото на процеса срещу тях все още не е обявена, но не се очаква той да започне преди края на годината, съобщава bTV Спорт.

Резултатите от аутопсията са показали, че футболната легенда агонизирал в продължение на над 12 часа и вероятно е щял да бъде все още жив при адекватна медицинска помощ и навременно хоспитализиране.

Трима съдии от Сан Исидро потвърдиха, че прокурорите са повдигнали обвинения срещу членове на медицинския екип за убийство поради небрежност.

За Марадона се грижиха неврохирургът Леополдо Луке и психиатърът Агустина Косачов, а екипът включваше още психолога Карлос Диас, лекарите Нанси Форлини и Педро ди Спаня, координатора на медицинските сестри Мариано Перони, както и медицинските сестри Рикардо Алмирон и Даяна Мадрид.

Марадона - световен шампион с Аржентина от 1986 година, почина от сърдечна недостатъчност в края на ноември 2020-а. Тогава той бе претърпял мозъчна операция две седмици по-рано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари