"Изправи се! Мутри вън!" е готова да си партнира с "Има такъв народ" за съставяне на правителство

0
Слави Трифонов също би ги избрал за коалиционни партньори
Слави Трифонов също би ги избрал за коалиционни партньори Видео: bTV

Слави Трифонов също би ги избрал за коалиционни партньори

Коалиция "Изправи се! Мутри вън" е готова да си партнира с партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" за съставяне на правителство, в което не присъстват ГЕРБ, ДПС и БСП.

Това обявиха Мая Манолова и Татяна Дончева от коалицията в ефира на bTV. Двете са били вече в парламента като част от БСП, а на тези избори се явяват като част от коалицията "Изправи се! Мутри вън!", заедно с т.нар. "Отровно трио".

"Първите ни естествени партньори са "Има такъв народ", заяви Дончева. Вчера лидерът на партията Слави Трифонов каза в отговор на зрителски въпроси на живо по телевизията си "Седем-осми", че вижда като евентуални коалиционни партньори "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън", защото според него са "по-малкото лошо". Той подчерта, че партията му няма да се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС, нито с някоя от патриотичните формации, които за предстоящите парламентарни избори се разделиха за участие.

"Това, което ви казва Слави Трифонов е, че в новия парламент е много желателно да има правителство, формирано от досегашните извънпарламентарни политически сили. Превеждам ви думите му", каза Дончева. Тя отказа да коментира употребеният от Трифонов израз "по-малкото лошо".

"Извънпарламентарната опизиция в лицето на "Демократична България", "Има такъв народ" и "Изправи се! Мутри вън" ще бъдат първа политическа сила на следващите избори и най-вероятно следващото правителство ще се сформира в резултат на взаимодействието между тези формации", е убедена Манолова.

"Ако не ни достига един глас, водещото ще е, че правителството трябва да се прави с мандата на някоя от тези извънпарламентарни политически сили", заяви Дончева, попитана дали ще се коалират с БСП.

Никой не е имунизиран срещу троянските коне в листите - така Татяна Дончева отговори на въпроса дали е възможно от коалиция "Изправи се! Мутри вън" хора да влязат в парламента, след което да подкрепят тези, срещу които коалицията се бори. Тя даде за пример Росица Кирова от Видин, която 7 години работи за партията на Слави Трифонов, след което я е напуснала, за да оглави листите на ГЕРБ, а довереният ѝ адвокат продължавал да бъде водач на листата на "Има такъв народ".

Дончева беше попитана и какво ѝ е разказала Мая Манолова за срещата си с бизнесмена Васил Божков, за която стана известно през лятото на миналата година, след като Божков разпространи информация, че през септември 2019 година Манолова е ходила при него и е търсила "поддръжка", но той ѝ е отказал.

"Мая Манолова е отишла на среща с Васил Божков, за да получи подкрепа за онова, което ще прави като кмет" - така Дончева отговори на въпрос какво ѝ е разказвала Манолова за срещата (Манолова беше кандидат за кмет на София на местните избори през 2019 година - бел.ред).

Поканата дойде от Божков, както се видя от есемеса му до Борисов - очевидно координирана с него, след като господин Божков се отчете веднага след нея на Борисов. Разговорът беше за това какви са вижданията на бизнеса по отношение на ситуацията в София и в България. Божков каза, че е борец срещу статуквото, но както се оказа, пиарката на Борисов е била ежеседмично при него, както се оказа, 70 млн. лв. са трансферирани вместо в държавната хазна, в чекмеджетата на бойко Борисов и както се оказа - от това бюджетът е ощетен с близо един милиард лева.

"Запази спокойствие, и това ще мине" - това е казала Дончева на Манолова, след като Божков е публикувал снимката ѝ от своите видеокамери.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари