Изпратиха убитата рейнджърка с военни почести

0
Близки, колеги и приятели изпратиха в последния ѝ път убитата военнослужеща от 61-ва Стрямска механизирана бригада Десислава Стоянова
Близки, колеги и приятели изпратиха в последния ѝ път убитата военнослужеща от 61-ва Стрямска механизирана бригада Десислава Стоянова

Близки, колеги и приятели изпратиха в последния ѝ път убитата военнослужеща от 61-ва Стрямска механизирана бригада Десислава Стоянова.

Точно в 13:30 часа в църквата "Свети Николай" в Карлово започна опелото в присъствието на почетен караул на бригадата. Церемонията продължи на гробищния парк в града с предаване на знамето на майката на Десислава Стоянова. 40-годишната военнослужеща няма братя и сестри. Била е разведена и синът ѝ живее при баща си.

Бившият рейнджър Светослав Каменов, който е обвинен за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова, създава впечатление, че не осъзнава защо е в ареста.

“За кое нещо, кой го казва, за какво нещо трябва да съжалявам”, заяви Каменов на излизане от съдебната зала, цитиран от "Трафикнюз".

Светослав Каменов остава в ареста. Това реши състав на Апелативния съд в Пловдив, като определението е окончателно. В съдебната зала бившият военнослужещ отрече да е убивал Десислава Стоянова. Неговата защита в лицето на адвокат Снежанка Попчева поиска по-лека мярка и заяви, че няма доказателства за умисъл и авторство.

Според прокурора по делото, бившият рейнджър е бил обявен за издирване не за убийство, а по молба на близък, защото е бил изчезнал. След като се свързал с бившата си жена е казал, че е извършил нещо лошо. Поискал среща с бившия си баджанак, който е полицай и на него разказал, че убил жената и разкрил подробности кога е станало това и къде е скрил трупа.

След това не е давал обяснения. Дни преди убийството на 40-годишната Десислава Стоянова, самата военнослужеща от 61-ва Стрямска механизирана бригада е оставила личния си автомобил за ремонт на задържания бивш рейнджър Светослав Каменов. Това разкри директорът на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков. Вместо в автосервиз, Каменов решил да предаде колата в автоморга.

„Документите в моргата не ги открихме, тъй като те са били в убитата и по тази причина той не е успял да получи съответната сума от моргата, където беше оставил автомобила. С оглед на това, че тя две седмици е стояла без автомобил, се предполага, че му е потърсила сметка защо автомобилът го няма и най-вероятно това е бил мотивът да възникне скандал между тях.”, обясни шефът на МВР - Пловдив.

Бившият военен го грози затвор между 10 и 20 години, а съседите му в Сопот са потресени от случилото се. Домът му е запечатан от органите на реда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари