Изпращат с почести двамата загинали полицаи в Бургас

0
Близки и приятели със сълзи на очите поднасят цветя на лобното им място
Близки и приятели със сълзи на очите поднасят цветя на лобното им място Снимка: БНТ

Близки и приятели със сълзи на очите поднасят цветя на лобното им място

Ден на траур в Бургас след жестокият инцидент с автобус с мигранти, който причини смъртта на двама полицаи, в опит са спрат превозното средство. Вече има и повдигнати обвинения за престъплението, което прокуратурата определи като целенасочено и умишлено. Днес в Бургас ще се състои и траурната церемония, където с почести ще бъдат изпратени двамата загинали полицаи.

Близки и приятели на загиналите полицаи, със сълзи на очите, още от сутринта поднасят цветя на лобното им място. Сред тях е един от най-добрите приятели на старши полицай Йордан Илиев, предаде БНТ.

„Банално е да се казва, но беше такъв, какъвто го описват. Винаги усмихнат, с добро голямо сърце, отзивчив приятел, готов винаги да помогне".

Йордан Илиев не веднъж е помагал за спасяването на човешки животи, спомня си и заместник-директорът на бургаската болница.

„Преди три години съобщиха в болницата, че ще докарат дете със забита градинска ножица в черепа. Тогава именно Йордан Илиев, заедно с неговия колега, бяха полицаите, които осигуриха ескорта от кв. "Ветрен" до противошокова зала на Спешното отделение и именно благодарение на тяхната бърза и адекватна реакция успяхме и ние лекарите да свършим професионално работата си".

Близки приятели на 43-годишния командир в „Охранителна полиция" Атанас Градев трудно понасят новината за смъртта му.

„Като чух вчера за тази катастрофа просто не ми се вярва, че той не е сред живите. Лично го познавам от много години. Съвети ми е давал добри, весел човек, майтапчия, добър, много добрини е правил, не само на мен, на много хора", каза Анастас Янев, приятел на Градев.

Много колеги на двамата полицаи също поднесоха цветя на мястото на трагедията. В очите им те са герои.

„Това е в полицейската работа на терен. Трябва да се решават ситуации за части от секундата. Това е трудността на работата. След всяка една ситуация възникват много вероятности, но това са направили. Може би са предотвратили много по-голяма инцидент предвид трафика за Южното Черноморие по този път, този автобус, ако беше преминал през това кръгово кръстовище и не можеше да вземе завоя и падне и помете автомобилите насреща, сигурно много повече щяха да бъдат жертвите", каза Генади Тенев, заместник-председател на синдиката на МВР.

„Не бива да бъде забравено какво се е случило тук на това място. За това предлагаме на това място тук да се издигне паметник на героизма", коментира Катя Касабова, журналист.

„Нека бъдем малко по-смирени, нека се поклоним и да почетем паметта на тези достойни българи, които загинаха по този жесток начин, в изпълнение на служебните си задължения", каза проф. Мария Нейкова, областен управител на Бургас.

Ден на траур е обявен в цялата бургаска област.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари