Изпращаме февруари с истинско зимно време

0
Обилни снеговалежи в много райони на страната
Обилни снеговалежи в много райони на страната Снимка: Webcafe.bg

Обилни снеговалежи в много райони на страната

Последният ден на февруари започва с интензивни валежи от сняг почти навсякъде в страната. Изключенията са крайния северозапад и районите непосредствено по крайбрежието, където валежите са от дъжд. До ранния следобед ще вали интензивно в източните масиви на Стара планина и Родопите, в Странджа, и в Сакар. Следобед от югозапад на североизток валежите от сняг ще намаляват, информира Нова телевизия.

Вятърът в областите около Черноморието ще е особено силен с предпоставки за виелици и навявания. Температурите в топлата част на денонощието - между 1 и 6 градуса, в планините  - от минус 3 до минус 9 спрямо надморската височина.

Във вторник снеговалежите ще са по-слаби и на по-малко места, предимно в Северна България. Към края на деня равносметката ще е нова снежна покривка до 15-20 сантиметра в равнинната част на страната и около и над 50 см в планините.

От сряда до петък облачността тук-там ще се разкъсва, валежите от сняг ще са оскъдни. Дневните температури ще отбележат леко повишение, но сутрин рано времето ще е мразовито. В котловините на Западна България термометрите ще показват до минус 7 - минус 8 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари