Използвайте джинджифил при зъбобол и възпалени венци

0
Джинджифилът е лековито растение, известно с мощните си противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства
Джинджифилът е лековито растение, известно с мощните си противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства

Джинджифилът е лековито растение, известно с мощните си противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства

Ето защо той е ефективно средство за облекчаване на зъбобола и възпалението на венците. Причините за болката в зъбите и възпалението на венците могат да бъдат най-различни. При лоша хигиена на устната кухина, вследствие на нередовно миене на зъбите, се натрупват плака и зъбен камък, които са предпоставка за появата на гингивит и пародонтоза. Болката в зъба може да бъде причинена от кариес, който при ненавременно лечение, преминава в пулпит.

Джинджифилът успешно може да бъде прилаган като алтернативно средство при възпалени венци. Предлагаме ви една рецепта, с помощта на която да си приготвите домашен лек за облекчаване на това състояние, пише Framar.bg.

Използвайте джинджифил срещу възпалени венци

Необходими продукти:

  • резен пресен джинджифил (около 5 сантиметра);
  • щипка сол;
  • вода.

Начин на приготвяне и употреба:

  • Първо настържете на ситно джинджифила до получаването на паста. Смесете щипка сол с 1 чаена лъжичка от настъргания корен. Към тази смес може да добавите вода, докато получите хомогенна консистенция (с цел по-лесното й прилагане на проблемното място). Нанесете сместа върху венеца и леко я разтрийте за около 1 минута. За да постигнете по-добри резултати, повтаряйте процедурата от 2 до 3 пъти на ден.

Как действа:

  • Активната съставка в пресния джинджифил, която съдържа мощни противовъзпалителни свойства, се нарича джинджерол. Тя е родственик на съединенията капсаицин и пиперин.

Джинджифил на прах (самостоятелно или в съчетание с някои етерични масла) успешно може да се прилага за облекчаване на състоянието при възпаление на венците и зъбобол. Втрива се директно на болното място – повърхността на зъба или венеца. За да се постигне по-добра ефективност, джинджифилът на прах е необходимо да се използва най-малко в продължение на 5 дни, като максималната дневна доза за възрастни е 4 чаени лъжички.

Всеки, на когото му се е случвало да го заболи зъб, знае, че болката може да бъде нетърпима. Най-често това налага посещение при зъболекар. Може временно да облекчите състоянието, като приложите тази рецепта с джинджифил и лют червен пипер за спиране на зъбобола, докато успеете да стигнете до кабинета на специалиста.

Облекчете зъбобола с джинджифил и лют червен пипер

Начин на приготвяне и приложение:

  • Смесете равни части джинджифил на прах и лют червен пипер на прах с достатъчно количество вода, за да образувате хомогенна паста. Нанесете малка част от нея върху топка памук и я поставете на болния зъб, като избягвате езика и венците, тъй като и двете подправки имат силно загряващо действие и лютив вкус. Оставете сместа от пипер и джинджифил да подейства на мястото, докато болката отшуми или толкова дълго, колкото можете да изтърпите парещото чувство.

Макар че джинджифилът може да бъде много ефективен при възпалени венци, зъбобол и дори при пародонтоза, това не отменя необходимостта от консултация със стоматолог. Болката и възпалението може да се дължат на сериозно заболяване, при което намесата на зъболекар е наложителна. И не на последно място – не забравяйте, че поддържането на добра орална хигиена помага за укрепване здравето на венците и зъбите и намалява вероятността за спешно посещение в зъболекарския кабинет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари