Изписват от болницата в Сливен събудилия се "мъртвец"

0
Опасността за живота му е отминала. Очаква се в началото на следващата седмица той да си тръгне за дома
Опасността за живота му е отминала. Очаква се в началото на следващата седмица той да си тръгне за дома

"Обявеният по вина на фелдшерка от ЦСМП 72-годишен жител на Сливен е на път да бъде изписан от болницата. Опасността за живота му е отминала. Очаква се в началото на следващата седмица той да си тръгне за дома."

Това съобщи заместник-директорът по медицинската дейност при МБАЛ "Д-р Иван Селимински" д-р Хрисант Хрисантов.

На 13 октомври в град Сливен се случи любопитен инцидент. Пенсионираният бивш дългогодишен военен метеоролог Руси Русев бе помислен за мъртъв и бе вкаран в моргата. Той дори сериозно изплашил служителите на погребалната агенция, които били извикани.

Оказало се, че въпреки издадения му официално смъртен акт, 72-годишният мъж е жив. Той е бил изпаднал в диабетна кома в резултат на заболяването си, от което страдал от години.

Старецът е прекарал часове наред между живота и смъртта върху мозайката в банята си, където към 11 часа на 13 октомври го намерили пожарникарите. Екипът е пристигнал на място след сигнал на телефон 112 от неговия приятел Диньо Динев.

В едномесечен срок трябва да приключи проверка от районната прокуратура относно обстоятелствата, при които живият Руси Русев е бил обявен за мъртвец. Това съобщи говорителят на сливенската окръжна прокуратура Ваня Белева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари