Изпълнителното бюро на БСП ще работи без заплати

0
Всички предложени членове на Изпълнителното бюро са избрани, те ще работят без заплати, без служебни коли, без средства за бензин и командировъчни, това заяви Корнелия Нинова
Всички предложени членове на Изпълнителното бюро са избрани, те ще работят без заплати, без служебни коли, без средства за бензин и командировъчни, това заяви Корнелия Нинова Видео: БГНЕС

Всички предложени членове на Изпълнителното бюро са избрани, те ще работят без заплати, без служебни коли, без средства за бензин и командировъчни, от другата седмица тръгват сред местните структури, а Националният съвет застава единно зад политическите ни действия.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след първия пленум след 49 конгрес на партията, на който бе избран състав на ИБ, предаде репортер на БГНЕС.

От програма пристъпваме към действия, обяви Нинова. И повтори тезите си от началото на пленума. Ние сме опозиция на Бойко Борисов, който е наш противник, целта ни е да бъдем тяхна алтернатива - реална и с действия. С АБВ никой от нас не се е договарял за коалиции, готови сме да говорим с левите партии, но не приемаме менторски тон, размахване на пръст и подканяне БСП да се присламчва към някакво друго ляво водачество.

Новоизбраните съвети започват да събират експерти извън нас, с които започваме да разработваме алтернативния национален план за България, посочи Нинова. Веднага започваме изнесените заседания на новото Изпълнително бюро, то няма какво да прави в София. Първото ще бъде другата седмица в Благоевград - с разговори за местните проблеми, но и за националната политика. З

апочваме с пълна мобилизация за президентските и за предсрочни избори, подчерта Нинова. Ще проведем и вътрешнопартиен референдум - с кого и как да се явяваме на избори. Единствено и само БСП вътрешно ще реши това - кои да са нашите кандидати за президент и вицепрезидент, подчерта Нинова.

Тя специално благодари на Стефан Данаилов за подкрепата. Засега той е единственият зам.-председател на БСП. Нинова посочи, че БСП трябва да даде пример за неразточителност, липса на облаги и че ще се пренасочат усилия и средства към местните структури, които ще бъдат подпомогнати с 200 000 лв. от новото ръководство.

Одобрихме съветите и комисиите, с имена и график на работата им, допълни лидерът на БСП. В партията има две мнения - едното е „за” обединение с АБВ, а другата част са „против”, отговори тя на въпрос на медия. Нинова обяви официално новият състав на ИБ.

Това са: Стефан Данаилов - зам.-председател, членове: Александър Симов, Бриго Аспарухов, Валери Жаблянов, Весела Лечева, Георги Гергов, Деница Златева, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Крум Зарков, Радослав Гайдарски и Юрий Асланов.

На пленума е взето решение зам.-председателите да са 4-ма, а останалите ще бъдат избрани след известен период от време, когато покажат качества.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари