Изпълнители от Ценово участваха във фестивал на чешмарите в Доспат

0

Два самодейни състава от Ценово участваха във Фестивала на народното творчество и събора на чешмарите в Доспат.

Празничните прояви бяха посветени на  45-та годишнина на общината и продължиха три дни. Изпълненията на Танцовия състав „Луди млади“ и на мъжката група „Мераклии“ взривиха публиката, изпълнила до краен предел местността „Събора“ на брега на язовир „Доспат“. „Повече от 70 състава, предимно от Южна България, се изявиха на сцената.

"Двете групи от Ценово пристигнахме не само от най-далеко, но по неповторим начин успяхме да представм красотата на северния фолклорен район. Силно впечатление ни направи добрата и стройна организация на събитието“, сподели ръководителката на „Луди млади“ Камелия Леонова. Ръководителите на групите получиха грамоти и плакети за участието, защото проявата няма конкурсен характер.

„Мераклии“ изпълниха две песни, посветени на България, като изправиха на крака всички зрители. С много аплодисменти бяха изпратени изпълненията на Кирил Първанов. Момичетата от „Луди млади“ се представиха с два танца – „Петрунино“ и „Варненски танц“.

Пъстротата на носиите, ритъмът и излъчването на танцьорите само за секунди се предадоха на публиката и емоционалният градус се нажежи. Всяко от изпълненията беше съпроводено от нестихващи аплодисменти и изпращано на бис.

Самодейците от Ценово имаха възможност да разгледат и да се запознаят с някои от природните и културните забележителности на величавата Родопа планина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари