Изоставеното в болница дете е водило "полугорски начин на живот"

5
Малчуганът се бори с остра лимфобластна левкемия
Малчуганът се бори с остра лимфобластна левкемия

Изоставеното 9-годишно момченце Мустафа страда от остра лимфобластна левкемия, съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ "Св. Георги", цитирани от Марица.

Момченцето е било прието преди повече от месец след рецидив. За първи път е диагностициран миналата година, когато е постъпил на лечение с химиотерапия. Тогава родителите своеволно са прекъснали лечението и са извели детето от болницата. По-късно чрез социални грижи то е било е върнато обратно, но родителите отново са се намесили и са го извели от болницата.

В документите му за приемане е отбелязано "полугорски начин на живот".

Сега Мустафа е в много тежко състояние, но лекарите от Детска клиника при УМБАЛ "Свети Георги" продължават да да полагат усилия и да го лекуват. На детето е осигурен и психолог.

Първоначално с него са били майка му и баба му, но от месец те не са се вясвали. 

От УМБАЛ "Св. Георги" са сезирали по случая Агенцията за закрила на детето и Социалните служби.

В профила си във "Фейсбук"  жена, която е служител в клиниката, призовава всеки, който може да дари дрехи или обувки на малкия Мустафа.

Ето какво е споделила жената:

Скъпи приятели,това е Мустафа и се лекува от злокачествено заболяване. Изоставен от родители и близки, той е принуден да разчита на персонал, на други майки и най-вече на себе си, относно грижите и нуждите, които има по време на лечението. Нашата молба е да помогнем на 9-годишния Мустафа с дрешки. Предполагам всеки има нещо останало от неговите деца, ние от Детска Онкохематология Пловдив ще Ви бъдем Благодарни!"

В следващ пост жената пояснява, че Мустафа е на 9 години, 128 см. висок и тежи 24 кг. Размерът на обувките му е 33-34 номер. Дрехите могат да бъдат изпращани на адрес: Пловдив, бул. "Васил Априлов" 15 А, Детска клиника, Онкохематологично отделение.

"Тези които имат желание и възможност може лично да му предадат подаръците, той ще се почувства специален и ще бъде много щастлив. Благодарим за бързата реакция и многото запитвания!", пише дамата малко по-късно

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари