Изнервени клиенти размениха шамари и обиди в Русе

12
Разправията се е разиграва пред магазин в квартал "Здравец" / снимката е илюстративна /
Разправията се е разиграва пред магазин в квартал "Здравец" / снимката е илюстративна / Снимка: Getty Images / Guliver Photos

Шамари са си разменили изнервени граждани, които дълго чакали на опашка пред магазин в Русе, съобщава читател на вестник България днес.

По думите му до ръкопашната схватка се стигнало посред бял ден в квартал "Здравец".

Според разказа на очевидеца грозната сцена се разиграла, докато хората чакали да им дойде редът да влязат в търговския обект, за да напазаруват. Между двама от гражданите избухнал скандал заради неспазване не правилата на опашката. Словесната разправия, придружена с нецензурни реплики, бързо прераснала в размяна на шамари.

Според очевидеца на инцидента участниците в него не са пострадали или ранени. Охраната на супермаркета укротила страстите на клиентите и търговският обект продължил да обслужва останалите.

Свидетелят на разправията твърди, че по време на скандала, последван от размяна на шамари, пред магазина не е имало полицейска патрулка. Присъствието на униформени служители на реда на места, където има голямо струпване на хора, бе една от мерките срещу разпространението на заразата от корона вирус в условията на въведеното в страната извънредно положение. По думите на очевидеца патрулката била на мястото при отварянето на супермаркета, а след час по-късно вече я нямало. По мнението на присъствалия на разправията русенец, ако ченгетата са били наблизо, е нямало да се стигне до инцидента между хората на опашката.

За подобна разправия съобщи и читател, който присъствал на сблъсък между клиенти на голяма хранителна верига в столичния квартал "Стрелбище". Той разказва, че в случая на помощ били повикани ченгета.

"В ежедневна комуникация сме със собствениците на големите хранителни магазини, както и с министъра на икономиката, като с тях следим дали има напрежение пред хранителните магазини, затова там има патрулки и те няма да бъдат изтеглени", заяви преди дни министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

В края на миналата седмица обаче бяха въведени още по-строги ограничения за гражданите, които изисквали допълнителни полицейски сили. Според тях полицейски сили са мобилизирани и за охрана на нови обекти. Сред тях са паркове, градинки, организация на контролно-пропускателен режим на входовете и изходите на градове, както и в ромските гета. Допълнителни правила бяха наложени и спрямо възрастните хора. Мерките осигуряват "зелен" коридор от време от 8,30 до 10,10 ч. за пазаруване само от хора над 60 г. Целта е да се ограничи заразата от коронавирус и да се предпазят пенсионерите, като се минимизира контактът им с по-млади хора.

Оказа се, че възрастните хора не са разбрали правилно поредната заповед и възприели текста като забрана да се движат свободно след 10,30 ч. Заради това се юрнали да пазаруват от 8,30 ч. до 10,30 ч. и така отново се стигна до масово струпване на хора пред магазините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари