Изненада! Съдът отмени глоба на племенника на Плевнелиев

0
Разправията между полицаи и Станислав стана миналата година, когато той бе спрян заради преминаване на червен светофар в центъра на Благоевград
Разправията между полицаи и Станислав стана миналата година, когато той бе спрян заради преминаване на червен светофар в центъра на Благоевград

Съдът отмени глоба от 100 лв. на племенника на президента Росен Плевнелиев - Станислав, съобщи Дарик.

23-годишният младеж беше санкциониран заради неизпълнение на полицейско разпореждане.

Разправията между полицаи и Станислав стана миналата година, когато той бе спрян заради преминаване на червен светофар в центъра на Благоевград.

Патрулните униформени искали да му съставят акт, но последвал скандал от страна на Станислав. Той нарекъл полицаите "смешници" и това доведе до арестуването му. След това бащата на младежа обвини полицията, че детето му е бито в управлението и са му били нарушени правата. Проверката обаче не установи насилие над младежа, който е диабетик и по време на скандала вдигнал кръвната захар.

Президентският племенник не успя да докаже твърденията си, въпреки че имаше медицинско свидетелство за синини. Впоследствие Станислав Плевнелиев е глобен със 100 лв. от началника на 1-во РУП - Благоевград Йордан Латинов по чл. 257 от Закона за МВР - за неизпълнение на полицейско разпореждане. Глобата е обжалвана в съда с мотива, че описаното в административния акт и наказателното постановление не отговаря на фактическата обстановка.

В хода на делото са разпитани двамата полицаи и още едно момче, което е било в колата на Станислав Плевнелиев. Според показанията на униформените младежът се държал арогантно, казвал им "вие знаете ли кой съм аз", не си дал талона и ги блъскал. Свидетелят на Плевнелиев потвърдил информацията.

Съдия Владимир Пензов счита, че събраните по делото доказателства показват, че с действията си Станислав Плевнелиев е попречил на полицаите да изпълнят служебните си задължения, за което му е съставен акт, но след това е глобен за по-леко нарушение - за неизпълнение на полицейско разпореждане. По този начин правото му на защита е накърнено и сериозно ограничено, заради което съдията отменя наказателното постановление.

Решението подлежи на обжалване пред Административен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари