Изнасиленото момиче от Цар Калоян и нападателят са първи братовчеди

0
Според окръжния прокурор на Разград раните на момичето са почти несъвместими с живота
Според окръжния прокурор на Разград раните на момичето са почти несъвместими с живота Снимка: БГНЕС / Архив

От Русенската болница съобщиха, че състоянието на момичето е много тежко

Опит за убийство на 17-годишно момиче потресе жителите на Цар Калоян. Според Прокуратурата 25-годишен рецидивист е малтретирал жертвата и опитал да я запали, предава NOVA. Момичето било откарано в много тежко състояние в русенска болница. След полицейска хайка соченият за извършител е задържан близо до Разград

Мъжът е лежал два пъти в затвора, последния път - за изнасилване. Пуснат е предсрочно при излежаването на първата си присъда. И двата пъти той е посягал на свои родственици - първият път на леля си, майка на пострадалото момиче, и веднъж на брат си.

От Русенската болница съобщиха, че състоянието на момичето е много тежко. Според окръжния прокурор на Разград раните ѝ са почти несъвместими с живота.

Реакциите на хората в града бяха много сериозни, чуха се закани, че ако мъжът се върне там, ще го линчуват. Екип на NOVA успя да разговаря с дядото на жертвата и на сочения за извършител, тъй като те са първи братовчеди.

Жители на селото пък разказват, че рецидивистът е живял с майката на пострадалото момиче преди години. Тя го е съдила за изнасилване.

Днес ще бъде издадено прокурорско постановление за задържане за 72 часа. Ако деянието му бъде доказано, мъжът го очаква доживотен затвор без право на замяна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари