Измамникът, представял се за депутат, остава в ареста

0
30 души твърдят, че са измамени от мнимия депутат и юрист за общо 130 000 лева
30 души твърдят, че са измамени от мнимия депутат и юрист за общо 130 000 лева

Районният съд в Пловдив остави в ареста измамникът, представял се за депутат, адвокат и съветник на политически формации.

Обвинението към Сергей Димитров е че през миналата и тази година е измамил четирима души с 12 950 лева с обещания да им съдейства пред различни институции, предаде БНР

Съдът прецени, че Димитров трябва да остане в ареста, защото е обвинен в извършването на тежко престъпление. Освен това той няма постоянен адрес, мобилен е и има опасност да се укрие, посочи съдия Зорница Тухчиева. По време на заседанието от Прокуратурата обявиха, че имат още 30 свидетели, които твърдят, че са измамени от мнимия депутат и юрист с общо 130 хиляди лева.

Адвокатът на Сергей Димитров Деница Чингарова обясни, че разследването е в начална фаза и че обвинението към него е за 12 950 лева, които той щял да възстанови на пострадалите:

Чингарова не потвърди, че обвиняемият е бил близък до управляващите и добави, че ако той възстанови парите очаква жалбите на пострадалите да бъдат оттеглени

В социалните мрежи Димитров се е представял като депутат от "Продължаваме промяната", у него е открита фалшива карта за вход в парламента, а освен това има публикувани снимки с представители на местната власт в Пловдив. Решението на съда може да се обжалва пред окръжния съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари