Изложба „се нуждае” от сълзите на посетителите

0
Хората трябва да почувстват дискомфорт, защото самият живот не е комфортен
Хората трябва да почувстват дискомфорт, защото самият живот не е комфортен Снимка: Tate/ Andrew Dunkley

Лондонската галерия за съвременно изкуство "Тейт модърн" се нуждае от телесната топлина на посетителите и от техните сълзи в рамките на инсталацията на кубинската художничка Таня Бругера, пише в. "Метро".

Арт проектът й е свързан с глобалната миграционна криза и той ще бъде изложен до 24 февруари догодина. Инсталацията кани посетителите да вземат участие в откриването на скрито изображение под топлочувствителния под. "Да чувстваш дискомфорт" е мотото на новата изложба в "Тейт модърн".

В нея Бругера е обособила специална стая за плач, предизвикан от химически вещества. В друга зала скрито изображение на черния под се появява, само когато край него се освободи достатъчно количество телесна топлина, изпускана от посетителите.

В трета зала дискомфортът се стимулира от басови звуци от саундтрек, предизвикващ главоболие. Всички тези неща авангардистката Бругера свързва с темата за миграцията. "Хората трябва да почувстват дискомфорт, защото самият живот не е комфортен",изтъква кубинката.

Когато около 150 посетители се съберат на едно място и освободят телесната си топлина, на пода на "Тейт модърн" се появява изображението на млад сирийски бежанец на име Юсеф. Той емигрирал от западна Сирия и сега следва медицина във Великобритания.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари