Изложба „90 години от основаването на Русенския клон на Съюза за закрила на децата“

0
Експозицията представя книги, документи и снимки, съхранявани във фондовете на Държавен архив – Русе и РБ “Любен Каравелов”
Експозицията представя книги, документи и снимки, съхранявани във фондовете на Държавен архив – Русе и РБ “Любен Каравелов”

Дата: 22 ноември, вторник, 2016 г., Русе

Място: Фоайе, ІІ етаж, РБ „Любен Каравелов“

Начало: 11.00 ч.

Събитие: Изложба „90 години от основаването на Русенския клон на Съюза за закрила на децата“. Съвместна инициатива на Държавен архив - Русе и Регионална библиотека „Любен Каравелов“

Експозицията представя книги, документи и снимки, съхранявани във фондовете на Държавен архив – Русе и РБ “Любен Каравелов”.

Анотация: Съюзът за закрила на децата e създаден на 21 ноември 1926 г. Той обединява  дейността на всички обществени организации и дружества, които полагат грижи за децата в България. Русенският клон е създаден по инициатива на окръжния  управител Борис Димев. Първоначално основната дейност на Съюза за закрила на децата – клон Русе е да се намали голямата детска смъртност, а след това да се полагат грижи за благоприятното развитие на децата, както физически, така и духовно. Една от първите инициативи на Русенския клон на Съюза е откриването на здравно-съвещателни станции, чрез които майките да научават повече за отглеждането на децата, а също и подвижна детска здравна служба за Русенски окръг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари