Изловените във Ветово измамници остават в ареста

1
Росен Д. , Димитър Я. и Димитър Д. са били задържани навръх Банго Васил
Росен Д. , Димитър Я. и Димитър Д. са били задържани навръх Банго Васил

По искане на Окръжна прокуратура –Русе, съдът е взел мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на трима български граждани, обявени за международно издирване с Европейска заповед за арест.

Росен Д. , Димитър Я. и Димитър Д. са били задържани навръх Банго Васил. Русенската полиция е била сигурна, че тримата ще са си у дома във Ветово за празника, обясни шефът на ОД на МВР-Русе комисар Теодор Атанасов. цитиран от 24 часа.

Те са арестувани, за осигуряване на участието им в производството по изпълнение на издадените против тях Европейски заповеди за арест. По отношение на тримата мъже от русенския град Ветово има издадени Европейски заповеди за арест от 14 ноември по наказателно дело на Апелативната прокуратура в гръцкия град Солун. Тримата се включили в телефонна измама на гръцка територия, като парите им били донасяни във Ветово от „мулета“. Деянията, за които тримата се издирват, са престъпления „продължавана измама в съучастие“ и „създаване и включване в престъпна организация“, които по гръцкото законодателство са наказуеми с лишаване от свобода до 10 години.

Съдът прие за основателни исканията на прокуратурата и взе мерки за неотклонение задържане под стража спрямо тримата от Ветово. Ограничителната мярка е до разглеждане на делата по екстрадиране и предаване на искащата държава. Определенията подлежат на обжалване пред апелативния съд във Велико Търново.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари