Излезе наяве притеснително писмо от "Булгаргаз" до министъра на енергетиката

3

От "Булгаргаз" ЕАД алармират, че няма газ и не са осигурени в пълен размер необходимите количества за покриване на потреблението на клиентите за четвъртото тримесечие на 2022 година.

Това признава изпълнителният директор на "Булгаргаз" Людмил Йоцов в писмо до министъра на енергетиката Александър Николов и до Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг от 27 юли 2022 година, пише Труд.

"Труд" разполага с документа и с последващ анализ на "Булгаргаз" относно доставките на природен газ за страната, които са крайно недостатъчни дори с прословутите 7 танкера с втечнен газ, които Кирил Петков шумно анонсира на последното заседание на Министерския съвет.

Освен, че няма свободни терминали за разтоварването, съхранението и преноса на газа от корабите, от "Булгаргаз" заявяват в прав текст, че "дори при доставка на въпросните количества, "Булгаргаз" отново ще има недостиг на количества природен газ".

От писмото до министерството на енергетиката и БЕХ става ясно още, че втечнения газ с танкерите е оферта от компанията Cheniere Marketing International LPP. Изпълнителният директор на "Булгаргаз" прилага и сравнителна таблица на цените, от която се вижда, че газът по договора ни с "Газпром Експорт" ще е по-евтин.

От държавното дружество предупреждават още, че към цената на втечнения газ следва да се добавят разходите за регазификация, съхранение и пренос.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    9
    Ха ха
    Рускитеорки в атака, за копейки и майките си ще продадат иубият
  • -2
    8
    Моралният
    Тази зима върви в църквите , ръцете на свещи да ги топлиш !
  • 2
    7
    Деян
    Църквата
  • -10
    6
    Моралният
    Кой ти е обещавал пък морал на теб , като си се родил ?
  • 5
    5
    Деян
    Нестава дума дали сме прости или умни като сърбите ,всички можем да смятаме тука става дума за МОРАЛ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари