Изкуственият интелект Леонардо ще улесни разработването на игри

0
Leonardo AI използва най-съвременни модели за дълбоко обучение, за да генерира реалистични и разнообразни игрови активи
Leonardo AI използва най-съвременни модели за дълбоко обучение, за да генерира реалистични и разнообразни игрови активи

Leonardo AI използва най-съвременни модели за дълбоко обучение, за да генерира реалистични и разнообразни игрови активи

Разработването на игри, както и на висококачествени игрови активи, е времеемко, скъпо и предизвикателно занимание. Този изкуствен интелект обаче е напът да промени сферата като даде на потребителите възможността сами да обмислят и обучат свои собствени AI модели и да създадат уникално, готово за използване съдържание.

Всичко започва още от зората на изкуствения интелект, който винаги е бил свързан с игрите по един или друг начин, а двете сфери и до днес си помагат във взаимно развитие и усъвършенстване. Проучванията и експериментите върху различни видове умни машини в сложни логически игри като шах и Го сочат, че ИИ може да овладее занимания, които до момента са се считали присъщи само за хората. Той успя да покори и правилата на покер, една от най-популярните игри с карти, в която от играчите се изисква силно развито стратегическо мислене, хладнокръвие и умение за предвиждане и разчитане ходовете на опонента. Друга трудност при покера е наличието на непълна информация и на повече от един противник, което прави играта още по-голямо предизвикателство. Но не и за изкуствения интелект. Постиженията му доказаха потенциала и възможното му приложение в много други области, освен в игрите. Сега е време AI да промени света на гейминга, като предостави прости инструменти за генериране на игрови активи.

Какво е Леонардо AI?

Атрактивната визуализация и допълнителните елементи и детайли в игрите имат ключово значение за цялостното игрово преживяване, но отнемат много време на артистите и дизайнерите. Тук идва ролята на Leonardo AI. Това е нов инструмент за генериране на изображения, игрови активи и концептуално изкуство. За да създаде красиви активи за игри, като предмети, среди и сгради, Leonardo използва модели на изкуствен интелект. Това е интуитивен интерфейс, проектиран с мисъл за артистите, позволяващ на потребителите бързо да генерират идеи и да произвеждат оригинални модели.

Отличителна черта на този изкуствен интелект е майсторското моделиране на образите. За разлика от други платформи за изображения с изкуствен интелект, които работят на основни модели като Stable Diffusion и DALL-E, Leonardo работи на фино настроени модели. Така че първото нещо, което ще забележите, когато влезете в Leonardo, е селекция от представени модели. Идеята е да изберете някои от шаблоните, които са най-близки до стила на изображенията, които искате да генерирате.

Освен моделите, създадени от самата платформа, налични в библиотеката на Leonardo са и моделите, създадени от общността, тоест от други потребители, които са ги споделили за използване. Освен това създателите на съдържание могат да качват и свои собствени картини и произведения, които да използват за референция, и да генерират нови модели в същия стил и сходни характеристики.

Leonardo AI използва най-съвременни модели за дълбоко обучение, за да генерира реалистични и разнообразни игрови активи, които отговарят на вашите спецификации. Въпреки многообразието от възможности, интерфейсът на програмата е уеб-базиран и интуитивен, което го прави лесен за използване от всеки потребител. Можете да избирате от разнообразие от жанрове, стилове, теми и настроения, които да отговарят на вашата визия за игра. Също така можете да смесвате и комбинирате различни елементи, за да създадете уникални и оригинални активи.

Така Leonardo AI се превръща не само в инструмент за генериране на игрови активи, но и в източник на вдъхновение и креативност. Можете да изследвате различни възможности и да откриете нови идеи за вашата игра. Освен това можете да си сътрудничите с други разработчици и да споделяте активите си в общността на Leonardo AI.

Как да получите достъп до Leonardo AI?

Към момента Leonardo AI е в период на бета тестване и скоро ще бъде достъпен за всички. Все пак програмата дава възможност за ранен достъп в бета, така че желаещите могат да го получат като се регистрират на уебсайта на Leonardo AI. С безплатната версия могат да се генерират до 150 изображения дневно.

Според специалистите в сферата, Leonardo AI и подобни на него инструменти с изкуствен интелект ще постигнат революция в начина, по който професионалистите в сферата на изкуството създават висококачествено 3D визуално съдържание и ще променят изоснови бъдещето на гейминга и създаването на игрово съдържание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари