Изхвърлиха над 9 тона животински отпадъци в лесопарк „Побит камък“

1

Повече от 9 тона, кости, глави, карантии и сланини, разпределени в пластмасови контейнери, са били изхвърлени през нощта на територията на лесопарк „Побит камък“, с. Нови хан.

Мястото е съвсем близко до сцената, на която в неделя ще се проведе традиционният събор „Съединението прави силата“. В непосредствена близост се намира и комплекс „Сентрал парк“, пише balkanec.bg. 

Сигнал за ужасната находка е подаден тази сутрин от случайно преминаващ гражданин. Веднага на мястото са се отзовали полицейски екипи, представители на общината и санитарните служби. Освен животинските отпадъци и карантиите, на мястото са установени кренвирши с изтекъл срок на годност и етикети на Лясковска фирма.

Изхвърлянето на подобни продукти е изключително опасно и носи риск от разпространение на епидемии. Всичко това се случва на фона на кризата с отпадъците.

Припомняме Ви, че в началото на седмицата община Елин Пелин се готвеше да обяви бедствено положение, а събирането на сметта от препълнените кофи завърши едва днес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари