Изграждат фотоволтаична система за отопление на Дом „Милосърдие“

0
Стойността на системата е 50 000 лева
Стойността на системата е 50 000 лева Снимка: Фейсбук

Стойността на системата е 50 000 лева

Промяна в системата за осигуряване на топла вода и електричество в Дома за пълнолетни лица с физически увреждания „Милосърдие“ в Русе ще гледат общинските съветници. През 2022 г. са заложени средства за закупуване на 6 соларни панела за дома, но след оглед на обекта от техническо лице е установено, че соларните панели не биха били ефективни. Те служат само за затопляне на вода, а не са съвместими с наличните съдове /бойлери/, комбинирани с електрически нагревател и газов котел.

В тази връзка специалистите предлагат да бъде изградена фотоволтаична система, за която отпада необходимостта от подмяна на съществуващите бойлери и произведената електроенергия ще може да се използва освен за затопляне на вода и за захранване с електричество на цялата сграда, пише Русе Медиа.

Затова кметът Пенчо Милков предлага да отпадне поставянето на соларни панели, а да се изгради направо фотоволтаична система за 50 000 лв. Разликата от средствата между стойността на двата обекта в размер на 20 000 лв. се осигурява от параграф „Вода, горива и енергия“ на същата дейност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ...
    Някой да спре тези калинки! Натвориха достатъчно глупости, но не се спират. Щели да топлят вода с фото-волтаици, защото наличните бойлери не позволявали да се комбинират със слънчеви колектори за затопляне на вода, а в магазина няма комбинирани бойлери (със „серпентина“). И изобщо с какъв акъл заменяш уред с КПД над 50% (достигащ 80-85) с такъв с КПД между 18 и 22%. Като толкова ти трябва електрическа независимост от мрежата през светлата част от денонощието през трите сезона, можеш да добавиш фото-волтаици към колекторите, не да ги заменяш.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари