Изградиха мълниезащитна инсталация на стадион „Дунав“

2
Мълниезащитата е монтирана в четирите края на стадиона на жеретата с осветителните тела
Мълниезащитата е монтирана в четирите края на стадиона на жеретата с осветителните тела

Мълниезащитата е монтирана в четирите края на стадиона на жеретата с осветителните тела

Мълниезащитна инсталация бе изградена на основния стадион „Дунав“ в едноименния спортен комплекс в Русе. Дейностите са извършени от фирма ЕС СИ ЕС ООД, а възложители са концесионерът „РДС Инвест“ ЕАД и собственикът Община Русе.

Разрешението за строеж е издадено в края на февруари от главния архитект и е влязло в сила през март. Изграждането на инсталацията е приключило миналата седмица. Мълниезащитата е монтирана в четирите края на стадиона на жеретата с осветителните тела, предаде Русе Медиа.

Същевременно общината отпусна 58 000 лв. за мълниезащита на общински спортни обекти. След направен оглед е установено, че съоръженията не отговарят на изискванията на наредбата за мълниезащитата на сгради, външни съоръжения и открити пространства.

Нужда от активна мълниезащита имат Градски стадион – Русе, Спортен комплекс „Ялта“, Спортен комплекс „Локомотив“, тенис кортове в Парк на младежта, хостел „Липник“, сградата на бившия Техникум по зърнопреработване и зърносъхранение „Асен Златаров“. След изграждането на мълниезащитата им за всяко съоръжение ще бъде издаден технически паспорт, включително лабораторно замерване и сертификат от акредитиран орган.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    14
    нда
    още един „специалист„ че и мнооого учил, ама не работил! Поне си е изравнил потенциалите на нула!
  • 3
    13
    !@#$ до 9
    Аре по леко с изхвърлянията. Практически не сме работили по мълниезащити, но пък сме учили. И то здраво. Няма такова нещо като "мълниезащита с изпреварващо действие" !!! Набий си го в тъпата кратуна. Това е търговското име на мълниезащита с изравняване на потенциалите. И не съществува в света за да покрие площ като стадион. Поне два семестъра ми трябват за да ти го обясня.
  • 3
    12
    11, да добавя
    И спирам да досаждам! Винаги съм се чудил, как коментиращите тук и възмущаващи се от подобни нередности не се и замислят за факта, че мълниезащитата на собствените им жилища е неработеща и нехаят за въвеждането ѝ в работно състояние! Толкова по темата!
  • 5
    11
    до 10
    Мога, но точно тука не желая, все едно да храниш с бисери свинете! Само да вметна - и най-добрият мълниеприемник, грешно проектиран няма да си свърши работата! А да коментирам проект, който не познавам не отговаря на възпитанието ми!
  • 4
    10
    до 9
    Ти очевидно си се занимавал. Така, че давай факти , а не лозунги и празни приказки както направиха другите преди малко.:) Ще можеш ли?:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари