Издирват подателя на фалшивия сигнал за бомба, затворил летище София

0
Възстановена е нормалната работа на летище София
Възстановена е нормалната работа на летище София Снимка: БГНЕС

Полицията издирва подателя на фалшивия сигнал за бомба, заради когото летище София бе затворено за два часа късно снощи.

Тази сутрин аеропорта работи нормално и полетите се изпълняват по график. Към 21.18 часа от телефон на Булфон мъж е съобщил на тел. 112, че на летище София ще пристигне пътник, в чийто багаж има взривно устройства. Силите на реда реагираха незабавно.

Пътниците и посрещачите бяха изведени и съвместно с Гранична полиция и летищните власти, служители на Охранителна полиция - СДВР с необходимата техника и обучени кучета предприеха щателна проверка на двата терминала. Към 24.00 часа огледът и проверките приключиха, съмнителен багаж не бе открит. Стотици пътници бяха принудени да чакат. Хората бяха много изнервени и притеснени от случващото се.

Възстановена е работата на двата терминала в обичаен режим. Продължават действията на полицията за установяване на източника на сигнала.

БГНЕС припомня, че на 1 декември миналата година друга ситуация със заплаха от взривно устройство се разигра на столичното летище. Тогава бял микробус бе щателно претърсен от специализираните екипи за борба с тероризма с кучета и сапьори.

Въпреки напрежението бомба в паркирания пред Терминал 1 бус не бе открита.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари