Издирват мистериозно изчезнал художник на комикси

0
Издирват мистериозно изчезнал художник на комикси
Видео: Нова телевизия

30-годишен художник на комикси изчезна мистериозно. Стефан Маринов от Пловдив е в неизвестност от седмица и е обявен за общодържавно издирване.

Седми ден вече неговите родители и приятели го търсят по поречието на река Марица и в района на Гребния канал, където мъжът обичал да рисува. Полицията в града засега не се ангажира с версия за мистериозното изчезване на Стефан Маринов.

Мъжът още на обяд в четвъртък заключил павилиона за вестници, в който работел и от тогава безследно изчезнал. Няма мобилен телефон. В павилиона оставил и портфейла с личните си документи.

Според разследващите решението да напусне работа мъжът е взел спонтанно, защото почеркът е доста разкривен. За намерението си не е споделил и с колегите си. Точно седмица преди да изчезне, Стефан е изпаднал в депресия.

Комиксите, с които кандидатствал за работа като аниматор, не били одобрени. Рисунките му получил иронични забележки. Това наранило психиката му, разказва майка му.

Стефан по рождение е с лека пареза има и частична загуба на слуха, но чува с помощта на слухов апарат. Завършил е Художествената гимназия в Пловдив и Академията за изобразително изкуство. Често обикалял сам по река Марица и близките села, за да рисува.

Седмица вече родителите му живеят между надежда и отчаянието. Преди ден се появила информация, че Стефан е видян в района на Пещера. Приятелите му предприели собствено издирване по река Марица. Родителите на Стефан се надяват да го намерят жив и здрав.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари