Издирван във Франция мъж е задържан в Благоевград

0
Срещу него има дело за разпространение на наркотици и трафик на оръжие
Срещу него има дело за разпространение на наркотици и трафик на оръжие Снимка: iStock

Срещу него има дело за разпространение на наркотици и трафик на оръжие

Мъж, издирван от Франция, е задържан в Благоевград. Това е станало на 27 ноември. Пет дни по-рано, на 22 ноември, той е бил обявен от съдебните органи във Франция за международно издирване. Издадена му е била Европейска заповед за арест.

Във Франция срещу 33-годишния мъж, роден в Алжир, има дело за организиране и незаконно придобиване, държане, превоз и разпространение на високорискови наркотици, както и за незаконно държане и трафик на оръжие, боеприпаси и техни елементи. Престъпленията, за които е обвинен във Франция, са с аналог в българския Наказателен кодекс и са наказуеми с лишаване от свобода.

В искането си за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ф.Б. прокурор от Окръжната прокуратура в Благоевград е посочил, че по отношение на исканото от компетентния орган в чужбина лице съществува реална опасност то да се укрие. Мъжът няма нито трайна връзка с България, нито конкретен обитаван от него адрес на територията на страната, където би могъл да бъда открит за целите на производството. Ф.Б. се отклонил от воденото срещу него разследване във Франция. Налице е опасност той да се укрие, с цел да осуети и да избегне наказателно преследване в чужбина.

В днешното заседание съдът уважи искането на държавното обвинение и взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обявения за международно издирване френски гражданин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари