Издадоха извънредно предупреждение за силни бури в Гърция

1
Очаква се влажното, хладно и ветровито време да удари първо островите в Йонийско море
Очаква се влажното, хладно и ветровито време да удари първо островите в Йонийско море Снимка: EPA / архив

Очаква се влажното, хладно и ветровито време да удари първо островите в Йонийско море

Националната метеорологична служба на Гърция (EMY) издаде извънреден бюлетин с предупреждение, че силни бури ще обхванат страната от вечерните часове на деня, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini, цитиран от агенция Фокус.

Очаква се влажното, хладно и ветровито време да удари първо островите в Йонийско море, преди да се разпространи на изток до западния бряг на континенталната част на Гърция и Пелопонес.

До ранните часове на сряда фронтът ще се разпространи в повечето части на страната, обхващайки и островите в Егейско море и Крит, след което в ранните часове на четвъртък се очаква да отслабне.

Атина ще бъде сред най-засегнатите от резките промени във времето. Буря със силни дъждове се очаква да връхлети гръцката столица в обедните часове на сряда. Температурите обаче ще достигнат до 19 градуса по Целзий.

Солун – вторият по големина град в страната, ще бъде подминат от бурите. В района се очакват леки превалявания – и то на места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари