Изчезнаха скъпи кучета, търсачи на трюфели

0
Две от специално обучените кучета бяха открити в селски имот. Третото животно продължава да се издирва.
Две от специално обучените кучета бяха открити в селски имот. Третото животно продължава да се издирва. Снимка: МВР

Бивш затворник бе уличен в кражба на три скъпи кокер шпаньола, специално обучени в търсенето на много скъпите гъби трюфели. Полицаи от Разград открили две от животните и продължават да издирват третото.

Кокерите били задигнати в нощта срещу 27 септември от имот в близост до разсадника в с. Ушинци. Щетите за собственика на кучетата се изчисляват на 20 000 лева, казаха от полицията.

Близо месец по-късно криминалисти влезли в следите на 60-годишния С. Б., който бил заподозрян че е отмъкнал животните. В неговата къща в село Ломци били намерени двете кучета. По неофициална информация той ги използвал също за откриване на трюфели. Запознати обясниха, че задържаният мъж преди време бил замесен в обир на Добруджанска банка. Той имал и присъда зад гърба си.

Според запознати в момента цената на трюфелите стигнала космически нива от над 140 лева за килограм. Прекупвачи идвали с камиони от Австрия, за да изнасят гъбата деликатес, която тази година дала богата реколта.

Цели ромски фамилии били плъзнали по горите, за да ровят за тях. Имало късметлии, които успявали да съберат по 5-6 кг на ден.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари