Избраха зам.-председатели на Общинския съвет в Русе

0
Стоян Христов, Христо Попов и Владо Владов бяха избрани за зам.-председатели на Общински съвет - Русе
Стоян Христов, Христо Попов и Владо Владов бяха избрани за зам.-председатели на Общински съвет - Русе Снимка: Община Русе

Стоян Христов, Христо Попов и Владо Владов бяха избрани за зам.-председатели на Общински съвет - Русе

Общинските съветници Стоян Христов от ПП ГЕРБ, Христо Попов от ПП „Възраждане“ и Владо Владов от МК „България на регионите“ бяха избрани за зам.-председатели на Общински съвет - Русе на провелото се днес заседание. Увеличаването на броя им стана по предложение на председателя на ОбС акад. Христо Белоев и след проведени консултации с ръководителите на групи в новоизбрания общински съвет.

На сесията беше приет Правилник за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съветРусе. Мотивите за измененията се заключават в необходимостта от изменения на някои норми, които ще доведат до по-добра организация на работата на съвета, на неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, както и за постигане на по-голяма степен на прозрачност. По време на обсъжданията беше предложено времето за изказване на кмета на Община Русе или на посочен от него представител на общинска администрация, както и на кметовете на кметства и на кметските наместници, да бъде ограничено в рамките на 5 минути. След кратки дебати предложението не срещна нужната подкрепа и не бе прието.

На заседанието беше гласуван броят на членовете на постоянните комисии и техните председатели, както следва:

• Комисия по икономика, инвестиции, земеделие и туризъм – 11 членове с председател Станимир Станчев;

• Комисия по бюджет и финанси – 11 членове с председател Валери Иванов;

• Комисия по комунални дейности, транспорт и безопасност на движението – 13 членове с председател Емил Денков;

• Комисия по териториално устройство и строителство – 11 членове с председател Калоян Тончев;

• Комисия по образование, наука, иновации и дигитализация – 11 членове с председател Росица Георгиева;

• Комисия по здравеопазване и социална политика – 9 членове с председател Алисе Муртезова;

• Комисия по култура и религиозни въпроси – 9 членове с председател Орлин Дяков;

• Комисия по екология – 9 членове с председател Мариян Димитров;

• Комисия по младежта и спорта – 11 членове с председател Пламен Рашев;

• Комисия по законност, обществен ред и сигурност – 11 членове с председател Анатоли Станев;

• Комисия по Закона за противодействие на корупцията – 11 членове с председател Рена Стефанова;

• Комисия по етика – 9 членове с председател Биляна Иванова;

• Комисия за взаимодействие с гражданското общество – 7 членове с председател Галичка Николова.

Заседанията на постоянните комисии ще се провеждат в седмицата преди заседанията на Общинския съвет, като всяко заседание след първото, предстоящо на 21 декември, ще бъде в последния четвъртък от месеца, а не както досега – през третата седмица от месеца.

В дневния ред за заседанието беше включен и изборът на представители на Община Русе в общи събрания в търговските дружества, в които Община Русе има участие, определяне на представители на общината в сдружения на местни власти, в които общината е член, както и беше приет графикът на заседанията на Общинския съвет за първото тримесечие на 2024 г.

В началото на сесията клетва положи Петя Кашукеева от ППДБ, която не присъства на първото заседание на местния парламент.

Следващото редовно заседание на Общински съвет – Русе ще се проведе на 21 декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    Златан
    Пеню се надупи пак на Мвро, тоя Владов е бавно развиващ, но Искрен Веселинов е играч,ще изработи и кметя и всички
  • 6
    3
    До втори
    Как какъв младеж, как какъв спорт. Другарят Рашев има най-ценното качество - верен кадър на ПАРТИЯТА - МАЙКА. А партията майка никога не греши, дори и да става за смях, тя е безгрешна. И именно по този начин понякога става чудо и успява. Ето, всички плюем кмета, ама си го преизбрахме. Като гледам малоумието на нашите съграждани, нищо чудно да го преизбираме до навършването му на 69 години.
  • 9
    2

    Комисия по младежта и спорта – 11 членове с председател Пламен Рашев;. Този човек е на 69 години, пенсионер. Какъв младеж, какъв спорт...пълен ташак.?
  • 11
    1
    БОЦко
    Ще кажа само, че и аз бях преди години общински съветник. Моят директор тогава, арх.Марин Неделчев, светла му памет, ме накара, защото трябвало все пак някой да защитава труда и авторитета на тогавашната Проетантска организация. Бях отказала да бъда комсомолски секретар, защото баща ми беше починал, както и дядо и вуйчо, всички един след друг, преди 49 години и трябваше аз да поема грижите за майка и маминка.Тогава нищо не ни плащаха. Дадоха ни безплатни карти за транспорт, но аз работех все близо до дома и ходех пеша. След нормалното ми работно време, обикалях моя квартал, от който ме избраха, 15-ти ОФ, а те пи служебнитебяха някогашни ни колеги на татко от Напоителни системи-Русе, стари комшии и др. Може би 10 години обикалях и картотекирах нуждаещите се от жилища набъбнали някогашни семейства в нашия квартал. В кварталните комисии бях с други хора. Беше ми много трудно. След вечеря работех и по служебните си проекти. Майка и маминка бяха до мен и ме подкрепяха, нямах 30 години. Когато навърших 30 години останах без работа. И без пари. Все пак научих много неща за живота. А днешните общински съветници работят за пари, не за доброто на града ни. Защо им се плаща? Те не са ли граждани на Русе? Ако са безработни и са ги избрали, разбирам, нека да получават някакви хонорари. Но съветниците на кмета, които получават заплати, нека да работят извънредно и да мислят за града ни. Може би ще намалее тогава наплива за общински съветници.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари