Избраха Станимир Михайлов за председател на Здравната каса

1
Кандидатурата му бе издигната от ПП-ДБ
Кандидатурата му бе издигната от ПП-ДБ Снимка: БГНЕС

Кандидатурата му бе издигната от ПП-ДБ

Депутатите избраха Избраха Станимир Михайлов за председател на Здравната каса.

Той беше определен със 137 гласа "за", 46 "против" и без въздържали се на повторно гласуване, предава NOVA.

Михайлов беше единственият кандидат за поста и неговата номинация бе издигната от „Продължаваме промяната" - "Демократична България“. Народният представител Васил Пандов от ПП-ДБ заяви: „От името на вносителя представяме Станимир Михайлов, който отговаря на изискванията за длъжността”.

Маргарита Генчева от „Възраждане” каза, че те не са удовлетворени, защото на проведеното изслушване той не е отговорил на голяма част от въпросите. „Друга част от отговорите не бяха убедителни”, каза тя.

Припомняме, към Михайлов имаше много критики и писма до ДАНС за установени нарушения от него. Въпреки това от трибуната на парламента той заяви, че няма да обяснява своите морални качества. „Убеден съм в своя морал и професионални качества и няма повече да взимам отношения. По-важно е да говорим за Здравната каса, а не за публикациите в жълтите медии”, каза той.

Думите му бяха в отговор на репликата на Тошко Йорданов, че не можеха да намерят по-лоша кандидатура от ПП. „ГЕРБ представят с тъмни петна, но ПП ги надминават”, каза той. Йорданов цитира причината за писмата до ДАНС – продаден имот на цена 78 000, който е служил като обезпечение за негов кредит. Той запита дали купувачът е знаел за ипотеката. „Не сте спазили задължението си дс информирате купувача. Закупили сте го за цена от 30 хиляди и сте го ипотекирали за задължение от 115 хиляди”, заяви той. Имаше още въпроси към Михайлов.

Секунди след като беше гласуван новият шеф на Касата депутатът Ангел Георгиев от „Възраждане” призова: „Моля да пуснете химна защото мина полунощ”. Председателстващият заседанието Росен Желязков благодари за предложението, но не го изпълни.

В този момент депутатът пусна българския химн от телефона си и председателят заглуши с мотива: „Химнът не е повод за фарс. Не е караоке, което пускате от телефона”, заяви Желязков. Въпреки това депутатите от всички групи се изправиха на крака и с мълчание слушаха звуците на националния химн.

Росен Желязков се закани, че при следващо нарушаване на обществения ред ще наложи санкции, защото химнът не е повод за подигравки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари