Избраха нов шеф на спортната стрелба

0
Елка Васева поема поста, след като Весела Лечева бе назначена за спортен министър​
Елка Васева поема поста, след като Весела Лечева бе назначена за спортен министър​ Снимка: © Getty Images

Елка Васева поема поста, след като Весела Лечева бе назначена за спортен министър​

На завършилото в столицата Общо събрание на Българския стрелкови съюз делегатите от клубовете в страната единодушно избраха за председател Елка Васева, която в последните месеци беше упълномощена от предишния ръководител Весела Лечева да изпълнява тази длъжност.

Промяната се наложи според устава и нормативните документи на съюза, имайки предвид факта, че Весела Лечева е назначена за спортен министър и още в началото на месец август по законовия ред тя подаде оставка от поста шеф на БСС. Събранието, което беше свикано за промяната на председателя на стрелковия съюз и премина в духа на конструктивния диалог, като присъстващите бяха обединени около идеите и целите на новия шеф Елка Васева.

Тя запозна делегатите с основните приоритети на централата, като водещо беше подобряването на материалната база в цялата страна и най-вече условията и състоянието на комплекса в столичния квартал "Гео Милев", съобщиха от Български стрелкови съюз. Васева получи подкрепата на всички представители на клубове, като в следващото заседание на управителния съвет ще се избере и нов спортен директор. Малко след пристигането си от Белград, където през уикенда спечели поредните медали за България от голям международен турнир Антоанета Костадинова беше категорична, че ситуацията около възможностите за подготовка у нас трябва коренно да се променят, за да може да се води пълноценна тренировъчна дейност.

"Виждаме в какви условия се подготвят нашите конкуренти от близките държави и е крайно време у нас да се случат така очакваните ремонти. Много сме назад в това отношение и това трябва да се промени генерално. България заслужава да има стрелбищни комплекси, които да домакинстват на сериозни международни турнири и да се гордеем с това. Със сигурност при възможности за целегодишни тренировъчни занимания ще се подобрят и резултатите ни, а и ще имаме и по-голямо самочувствие като състезатели", сподели сребърната медалистка от Токио Антоанета Костадинова, цитирана от БСС.

На същото мнение беше и най-успешната родна спортистка с пет медала от Олимпийски игри Мария Гроздева.

"Знаете, че и аз бях председател на стрелковия съюз преди време и направих доста неща по отношение на спортната ни база, но дано в следващите месеци да имаме положително развитие на този изключително голям проблем със стрелбищата. Трябва поне един модерен комплекс, който да бъде дом на нашия спорт и това според мен е комплекс "Гео Милев" в София. Да има възможност за тренировки на 10, 25 и 50 метра на пистолет и пушка. Състоянието му към момента е трагично и трябва да се ремонтира основно. Имаме големи традиции в стрелбата и започнаха държави, които побеждавахме навсякъде да бъдат преди нас, най-вече заради базата и възможностите за пълноценни тренировки с електронни мишени. У нас има много талантливи млади състезатели и заслужават да се подготвят в нормални условия, за да представят родината ни успешно на всеки голям спортен форум", заяви Мария Гроздева.

В дните до края на декември ще бъде изяснен и спортния календар за 2023 година със събитията от вътрешните турнири и международни изяви за юноши, девойки, мъже и жени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари