Избраха Кристалина Георгиева за управляващ директор на МВФ

0
Георгиева става първият управляващ директор на Фонда от развиваща се икономика и втората жена начело след Кристин Лагард
Георгиева става първият управляващ директор на Фонда от развиваща се икономика и втората жена начело след Кристин Лагард Снимка: chronicle.bg

Управителният съвет на Международния валутен фонд одобри днес Кристалина Георгиева за управляващ директор на финансовата институция. На изслушване във вторник тя е убедила борда, че е подходяща за поста, съобщава "Ройтерс", предава БНТ.

Гласуването има церемониален характер. Българката е кандидат на Европейския съюз, от самото начало има подкрепата на Франция и се ползва с негласно одобрение на Съединените щати.

Георгиева става първият управляващ директор на Фонда от развиваща се икономика и втората жена начело след Кристин Лагард.

Новият директор поема кормилото на кредитна институция с 1 трилион долара в сложен момент за световната икономика заради търговската война Съединени щати - Китай, ръста на протекционизма и оттеглянето на Вашингтон от редица международни структури. 

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари