Изборният ден в Русе приключи спокойно

0
Първите чували с бюлетини пристигнаха в зала "Арена Русе"
Първите чували с бюлетини пристигнаха в зала "Арена Русе" Снимка: Бисер Тодоров / БТА

Първите чували с бюлетини пристигнаха в зала "Арена Русе"

Изборният ден в област Русе приключи спокойно и без съществени нарушения. Това съобщиха председателите на осемте общински избирателни комисии (ОИК) в региона.

"Изборният ден премина много спокойно в община Русе. В ОИК постъпиха седем-осем жалби, но нарушенията са несъществени. Проблемите, за които ни сигнализираха от секционните комисии, бяха незначителни", коментира председателят на ОИК в Русе Милена Хинкова, цитирана от БТА.

Първите чували с бюлетини пристигнаха в мултифункционалната зала "Арена Русе" малко преди 20:30 часа. В община Русе има общо 217 секции. По думите на Хинкова окончателни резултати ще има евентуално утре по обед.

Председателите на общинските избирателни комисии в Борово, Бяла, Сливо поле, Иваново и Ценово съобщиха че през днешния ден не са постъпвали жалби и сигнали.

В ОИК - Две могили, е получена писмена жалба за купуване на гласове, като сигналът е предаден на прокуратурата. "Това е единствената жалба, която постъпи днес при нас", каза председателят на ОИК-Две могили, Анелия Петрова.

"В ОИК - Ветово постъпи само една жалба през деня. Тя е оставена без разглеждане, тъй като не е в компетенциите на комисията", обясни председателят на ОИК - Ветово Стела Стоилова.

В три от общините в областта е известна и избирателната активност към 20:00 часа по данни на председателите на ОИК. В Бяла тя е 47,91 процента, в Сливо поле е 52,56 на сто, а в Борово е 55,45 процента.

Няма данни за възникнали сериозни инциденти, не са констатирани нарушения, свързани с охраната или пожарната и аварийна безопасност в местата за гласуване. Обстановката в региона към 20:30 часа е спокойна, съобщи регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева.

По думите ѝ до момента не са регистрирани сериозни нарушения на обществения ред, произшествия или инциденти, които да застрашат протичането на местните избори.

Малчева съобщи, че в периода от 24-и октомври до днес от звената "Български документи за самоличност" в Русе и в районните управления в областта са издадени общо 34 удостоверения за гласуване, които да послужат на гражданите да упражнят правото си на вот.

"Областната дирекция на МВР в Русе е създала необходимата организация за осигуряване на полицейска охрана и съпровождане при транспортирането на изборните книжа и материали до Общинските избирателни комисии, а на по-късен етап и до ЦИК", обясни Малчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари