Изборни размисли от Русенски пенсионери

1
Две възрастни дами от Русе ни предоставят своите впечатления от изборния ден
Две възрастни дами от Русе ни предоставят своите впечатления от изборния ден Снимка: Dunavmost / Архив

Не съм сигурна, че гласът ми отива там където искам аз

Две възрастни дами от град Русе - Румяна Радкова и Дарина Мечкарова ни предоставят своите впечатления от изборния ден и споделят размисли и мотивация за участие в него. В допълнение, те отправят искрени съвети към младите хора.

Румяна Радкова и Дарина Мечкарова са активни гласоподаватели, които почти никога не пропускат възможността да участват в изборите. В ефира на "Нашият ден" по БНР те споделят силната си убеденост, че негласуването може да доведе до стагнация, докато участието в изборите създава възможности за участие в промените. Дори ако промяната не настъпва, те признават, че ние трябва да търсим вината не само в другите, но и в себе си.

Една от дамите изразява леки съмнения относно това, дали гласът ѝ достига до правилните места. Последните информации за машините за гласуване я оставят малко разколебана, но тя все пак решава да участва в изборите, като изразява вярата си във важността на участието в демократичния процес.

Двете дами изтъкват, че има много неща, които трябва да се променят в България. Те споделят мъдростта, която са научили през своя живот, чрез две народни приказки - за мечката и лошата дума, както и за бабата и златната рибка. В тяхната интерпретация, тези приказки показват, че често искаме промени, но се задържаме при старите навици. Те насърчават хората да осъзнаят, че инициативата и желанието за промяна зависят и от тях сами.

Най-силното им послание е към младите хора - те искат младите българи да се върнат в родината си и да намерят възможности за работа и живот тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    2
    От следващото поколение
    Младите хора са такива, защото така са възпитавани. Хайде всяко поколение да си поеме отговорността. И виждам противоречие в думите им.
  • 12
    1
    !@#$
    Най после що годе смислен репортаж от Русе по БНР.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари