Изборите няма да бъдат прекъсвани при сигнал за бомба

0
Гласоподаватели, носещи съмнителни вещи и обемни багажи, ще бъдат проверявани извън изборните помещения, съобщи председателката на ЦИК
Гласоподаватели, носещи съмнителни вещи и обемни багажи, ще бъдат проверявани извън изборните помещения, съобщи председателката на ЦИК Снимка: БГНЕС

Гласоподаватели, носещи съмнителни вещи и обемни багажи, ще бъдат проверявани извън изборните помещения, съобщи вътрешният министър

Изборите няма да бъдат прекъсвани при сигнал за бомба, заяви председателката на ЦИК Камелия Нейкова след провелата се по-рано днес среща със служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, предаде OFFNews

Демерджиев добави, че сигналите за бомби са хибридна атака и към този момент няма никаква реална заплаха. По думите му при всичките огледи не са открити някакви опасни предмети. Той каза още, че секциите ще бъдат под охрана от МВР още от събота и призова гражданите да гласуват спокойно на 2 април.

Секции ще бъдат евакуирани само при реална заплаха, а избиратели, носещи съмнителни вещи и обемни багажи, ще бъдат проверявани, но извън изборните помещения и сградите, каза той.

Министърът каза още, че е разработен план за действие при сигнали за взривове. По думите му от следващата седмица, дори и сигналите да продължат, ученици няма да бъдат евакуирани.

Пред последните дни ЦИК проведе две срещи с представители на МВР по повод ежедневните сигнали за бомби в училищата. Вчера говорителката и зам.-председателка на ЦИК Росица Матева обяви, че МВР ще охранява секциите през целия ден, а изборите няма да бъдат прекъсвани.

Междувременно бившият министър на електронното управление и ИТ експерт Божидар Божанов заяви, че е възможно е атаките да са насочени директно срещу изборите. Той предложи училищата да спрат да използват незащитени пощи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари